A LES PORTES D’UN LLARG I EXTEMADAMENT CALORÓS CAP DE SETMANA

320

Ahir i avui, sobretot, l’ambient s’ha refrescat de manera notable. Tanmateix, però, estam a les portes d’un llarg i extremadament calorós cap de setmanes que, a les illes Balears, arribarà al punt màxim dilluns 12 de juliol.

L’augment de les temperartures es produïra per l’entrada d’aire de procedència àfricana i l’estabilització de l’atmosfera, a més de la forta insolació pròpia d’aquesta època.

Aquest aire africà, entrarà al sud de la península Ibèrica, entre dissabte i diumenge. Però, a les illes Balears, assolirà els màxims el dilluns.

El cap de setmana, al sud peninsular, superaran els 40 graus i, al vall del Guadalquivir, poden superar els 44 graus de màxima i 24 graus de mínima.

PUBLICITAT

Quan allà s’inici el descens de temperatures, el dilluns 12 de juliol, la massa càlida es traslladarà cap a les illes Balears, on provocarà un ascens notable o, fins i tot extraordinari, de les temperatures que se situaran entorn dels 35/40 graus.

A partir de dimarts 13 de juliol, un descens acusat de les temperatures posarà punt i final a aquest episodi d’altes temperatures.

PUBLICITAT