A la Bicicletada Popular del Moll, tot va anar rodat

348
Foto: Fernando Perianes.

La Bicicletada Popular d’aquest dissabte al Moll va superar en participaci√≥ la Bicicletada Popular que, pel mes de juny, es va dur a terme pels carrers de Pollen√ßa, que ja havia estat un √®xit. Des d’Arrels Marines, organitzadors de l’activitat amb la col¬∑laboraci√≥ de Cap de Fibl√≥, Can Bum i Afama, estan molt contents, perqu√® tot va anar rodat. A m√©s a m√©s, avancen que una de les primeres conseq√ľ√®ncies ser√† posar fil a l’agulla als problemes de seguretat i autonomia en els despla√ßaments dels m√©s joves a trav√©s dels camins o rutes escolars segures.

Prop de 250 persones, un centenar m√©s que a Pollen√ßa, varen participar de la Bicicletada popular que va sortir de Llenaira i que, despr√©s de rec√≥rrer un itinerari pel Moll, va acabar al CEIP Miquel Capllonch. L’objectiu era passar-ho b√© i reivindicar una mobilitat m√©s segura, empoderadora i respectuosa amb l‚Äôentorn. En aquest sentit, des de l’organitzaci√≥, Ignasi Cifre Font, espera que aquests actes tenguin impacte, “per aix√≤ els feim, encara que sapiguem que √©s dif√≠cil canviar les coses, m√©s encara ara que estam prop d’unes eleccions municipals”.

Cifre Font assegura que “ara mateix, els problema √©s que s’han carregat la redacci√≥ d’un Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, en le qual s’han de recollir les directrius per dissenyar com ha de ser la mobilitat al municipi d’aqu√≠ uns anys, o sigui quines intervencions s’han de fer per millorar la mobilitat i fer-la me¬īs apta per a les persones”. Per dur a terme aquest Pla de Mobilitat, “fa falta obrir processos participatius amb la ciutadania i les entitats socials, aix√≠ com tamb√© l’adminsitraci√≥ p√ļblica i qualsevol ens social”, comenta Ignasi. Aix√≠ “tota la feina que es fa, √©s una base de gent cr√≠tica, desperta… de persones que volen saber qu√® passa i tenen voluntat de millorar, quan es convoquin aquests processos”. O sigui que l’impacte de la Bicicletada i d’altres actes reivindicatius, √©s “generar consci√®ncia cr√≠tica” entre la ciutadania de Pollen√ßa.

Pollença i el Moll

Quan es varen plantejar dur a terme una Bicicletada popular, la intenci√≥ era unir Pollen√ßa i el Moll. Per√≤, despr√©s de donar-hi voltes i tenint en compte que hi participarien “persones joves, infants i adolescents per a qui la volta podria ser cansada i tamb√© que les connexions entre nuclis s√≥n compet√®ncia de la Gu√†rdia Civil i altres administracions, opt√†rem per fer-ho per separat”, ha explicat Ignasi Cifre Font.

PUBLICITAT

A Pollen√ßa, “ens v√†rem posar en contacte amb Cap de Fibl√≥ i amb l’espai social de Can Bum per organitzar la primera Bicicletada i, al Moll, a falta d’un espai social on fer un final festiu amb begudes i menjars, ens v√†rem posar en contacta amb Afama que ja havien col¬∑laborat amb nosaltres al Paddle Out per a la Badia“, ha apuntat Cifre Font. En aquest sentit, des d’Arrels Marines, conviden qualsevol entitat que vulgui col¬∑laborar amb les activitats que organitzen a qu√® es posin en contacte amb ells. I √©s que Arrels Marines considera un punt clau la col¬∑laboraci√≥ entre entitats per fer comunitat i fer poble.

Foto: Fernando Perianes.

De l’organitzaci√≥ d’aquesta segona Bicicletada Popular, se n’ha fet c√†rrec un comit√© organitzatiu integrat per persones del Moll amb les quals Arrels Marines va contactar, conscients que coneixen les din√†miques socials d’aquell nucli de poblaci√≥ i coneixen la gent d’all√†.

Des d’Arrels Marines, “estam molt contents, ha vengut m√©s gent i ha estat m√©s f√†cil d’organitzar aquesta segona Bicicletada, perqu√® tenim l’experi√®ncia de la primera i pel Comit√© Organitzatiu, aix√≠ com tamb√© per la visita que hem fet a les escoles. De fet, la resposta de pares i mares ha estat molt positiva, hi havia molta gent jove i aix√≤ √©s bo”, assegura Cifre Font.

Foto: Fernando Perianes.

Per altra banda, destaca que, a m√©s de gent en bicicleta, “tamb√© varen venir del Club de Patinatge de Pollen√ßa, la qual cosa tamb√© √©s bona, perqu√® qualsevol forma de moure’s usant les cames, √©s una manera activa i saludable de circular”, diu Ignasi qui conclou que “la idea √©s llevar espai als vehicles motoritzats que ocupen molta via p√ļblica”.

Vídeo Pere Llobera.

Camins escolars segurs

Una de les primeres conseq√ľ√®ncies de les Bicicletades populars poden ser els Camins escolars segurs que Arrels Marines vol dur endavant amb la col¬∑laboraci√≥ de les Associacions de Pares i Mares d’Alumnes dels centres educatius del municipi de Pollen√ßa.

Els Camins escolars segurs o Revoltes escolars “cerquen formes perqu√® els infants puguin anar a escola seense usar vehicles amb motor. Tant pot ser que una mare o pare acompanyi amb bicicleta un grup d’al¬∑lots com que s’aturi el tr√†nsit a un seguit de carrers durant les entrades i sortides de les escoles, per exemple”, ha avan√ßat Ignasi Cifre Font.

Vídeo Pere Llobera.
PUBLICITAT