“A EMSER NO VOLEN DONES”

516

“A Emser no volen dones”, assegura Yolanda Cruz després d’haver estat acomiadada quan encara no havia conclòs el període de prova com a peó de la recollida de fems. En aquest sentit, Cruz remet al cas de la xofer d’Emser que va patir discriminació matxista i “no els interessa que hi hagi dones”

Cruz explica que ella va passar les quatre proves per formar part del borsí d’interis d’Emser, la primera de les quals és física; una prova que moltes de la cinquantena de persones que s’hi presentaren, no varen superar. Per ser exactes, “vaig fer la vuitena, dels dotze que superàrem totes les proves”, diu Yolanda.

A finals de juliol, “em varen telefonar per incorporar-me. Però no vaig signar. Em donaren d’alta a la seguretat social i, a través d’un representant sindical vaig tenir coneixement del contracte”, comenta. Per altra banda, apunta que “tampoc vaig signar els torns de nit que em feien fer, perquè són els més durs, però, com que es paguen millor, tothom els vol fer i per això s’han de signar. No en vaig signar cap”, explica.

De fet, “el dia que em donaren la roba, l’encarregat ja em va fer un comentari desafortunat” i “també m’advertiren que me farien el contracte per un mes, quan hi ha persones que duen onze mesos treballant-hi”, senyala Yolanda Cruz.

PUBLICITAT

La mateixa Yolanda no dubta en confessar que “els primers dies no, però ben aviat em vaig adonar que anaven per a mi, que me seguien quan no havien seguit a cap dels meus companys. Per què a mi sí i a ells, no?”.

De fet, “som ben conscient que, com a dona, la meva força física no és comparable a la d’un home. Ara bé, jo vaig passar la prova de força física i les altres quatre proves. Però resulta que la persona que, aquest mes d’octubre, em va substituir, fou eliminat a la prova de força i, per tant, ja no en va fer les altres tres”, explica.

Més enllà d’aquesta “injustícia amb mi i amb les persones que passaren més proves de l’oposició”, és evident que “això de la força era una excusa per despatxar-me”, assegura Yolanda Cruz. No debades, “si el problema era que jo no tenia força suficient, m’haurien pogut reubicar a la Deixalleria o a la recollida selectiva de paper i envasos, per exemple. Però no els interessa com va quedar ben demostrat al Tamib que anàrem per mirar d’arribar a una reconciliació”.

Per tot plegat, Yolanda Cruz conclou que “vaig aprovar unes oposicions i vull el meu lloc de feina. No deman res que no sigui meu. Per això, la denúncia continua endavant”. En aquest sentit, avança que és molt possible que “també denunciï l’Ajuntament, i no només Emser, ja que no es va personar al Tamib quan n’és responsable a parts iguals”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT