600 VEHICLES HAN ESTAT MULTATS CADA DIA PER ANAR A FORMENTOR SENSE JUSTIFICACIÓ DURANT AQUEST ESTIU

331

179.274 vehicles de motor han circulat per la carretera de Formentor aquest estiu en horari restringit. I d’aquests, 50.000 han estat sancionats per no haver justificat l’accés a la via. Tots aquests vehicles hauran de fer front a multes d’entre 80 i 280 euros.

Enguany les restriccions de trànsit han estat actives entre els dies 23 de juny i el 15 de setembre entre les 10 hores del matí i les 22:30 hores del vespre. Tenint en compte el balanç que ha fet la DGT (Direcció General de Trànsit), diàriament han accedit a Formentor 2,134 vehicles de mitja, dels quals 595 han estat sancionats.

Cal recordar, que els vehicles que circulaven pel tram entre el camp de futbol del Port de Pollença i la platja de Formentor, podien justificar l’accés enviant durant els tres dies posteriors una imatge d’un tiquet de consumició a un dels negocis de Formentor i la matrícula del cotxe a ticketsformentor@dgt.es. Els cotxes que no ho han fet així, han rebut una multa de 80 euros, amb un 50% de descompte si es paga abans del termini establert.

D’altra banda, per als vehicles que durant el període de restriccions han circulat més enllà del pàrquing de Formentor no hi ha justificació possible, a no ser que siguin vehicles de treballadors, residents de la zona o vehicles d’emergències. A aquest tram hi han accedit 14.613 vehicles, dels quals 5.491 ho han fet durant l’horari restringit. En total 1.750 han estat sancionats amb 200 euros de multa.

PUBLICITAT

L’allargament enguany de les restriccions fins a les 22:30 del vespre ha evitat que no hi hagués tantes aglomeracions per veure la posta de sol al mirador de la Creueta, però ha fet que molta més gent hi hagi pujat a veure la sortida. De fet, segons els comptes de la DGT, 31.096 vehicles han circulat per la carretera de Formentor entre les 12 del vespre i les 10 del matí.

En comparació, s’han multat una mitjana de 200 vehicles més al dia més que la temporada del 2021.

PUBLICITAT