53 POSITIUS ACTIUS DE CORONAVIRUS

1788
Dades de casos actius i acumulats a Pollença segons dades del Centre de Salut

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, informa que, amb dades de dissabte 7 de novembre, al municipi hi havia 49 positius actius, amb dades d’ahir diumenge 8 de novembre, al municipi hi ha 53 positius actius de coronavirus.

Divendres 6 de novembre, es varen detectar 3 nous positius per SARS-CoV-2 i es donaren 7 altes, mentre que dissabte 7 de novembre, es detectaren altres 10 positius per coronavirus. Ahir, diumenge 8 de novembre, es varen detectar altres 4 positius de covid-19 amb la qual cosa, ara mateix, al municipi de Pollença, hi ha 53 casos actius per infecció de SARS-CoV-2.

Per tant, falten les dades d’ahir diumenge 8 de novembre, però el nombre de casos actius continua pujant i ja són 49 els pollencins infectats per SARS-CoV-2.

Per què no coincideixen les dades del PAC i les de l’IB-Salut?

Molts lectors ens demanen com així no coincideixen les dades del PAC amb les de l’IB-Salut. En aquest sentit, la Doctora Valero senyala que “les dades que dona la web de l’IB-Salut no estan actualitzades com les nostres”.

PUBLICITAT

Per altra banda, les dades que cada dia posa al servei dels mitjans el Centre de Salut de Pollença no coincideixen amb les dades oficials que es poden consultar per municipis al web de Govern de les illes Balears.

Aquest fet té una explicació, i és que les dades que ens passen als mitjans de Pollença són dades assistencials. És a dir, dades sobre les persones que estan essent ateses al municipi a causa de la infecció per SARS-CoV-2. Mentre que les dades que posa a l’abast de la població la CAIB, les epidemiològiques, es basen en la procedència oficial del malalt. És a dir, d’on està empadronat.

Aquesta diferència de recompte de positius per covid-19 – per lloc d’empadronament o per assistència sanitària- fa que les dades no coincideixen i es faci difícil saber el número real de persones infectades per municipi a través del web de CAIB. També es pot donar el cas que un jove estudiant empadronat al municipi, però contagiat a Barcelona, entri dintre del recompte d’infectats a Pollença. Però no es contempli a les dades assistencials, si el tracten en una altra comunitat autònoma.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital