442.000 EUROS D’AJUDES DIRECTES PER AL COMERÇ I LA RESTAURACIÓ DE POLLENÇA

466
Foto: Felipe Bellini

Restauració, comerç, activitats culturals i negocis d’oci infantil de Pollença, entre d’altres, seran els sectors beneficiaris de més de 440.000 euros en ajudes, que serviran per pal·liar els efectes de les restriccions per la covid-19. D’aquests, 292.000 seran aportats a parts iguals Per el Consell de Mallorca i el Govern Balear, i els 150.000 restants els afegirà l’Ajuntament de Pollença. Segons l’AODL de Pollença, Priscila Seguí, tots aquests doblers formen un sol bloc des del qual sortiran diferents línies d’ajudes que decidirà l’Ajuntament l’encarregat de distribuir-les. Per aquest motiu en aquest moments s’estan acabant d’elaborar les bases de les ajudes, que posteriorment hauran de ser aprovades pel ple de l’Ajuntament.

El Consell de Mallorca va adjudicar ahir la seva part

Ahir el Consell Executiu del Consell de Mallorca va adjudicar un total de 2,41 milions d’euros a 28 ajuntaments de l’Illa. Segons es va anunciar en una nota de premsa, els ajuntaments aportaran recursos propis a aquestes ajudes, amb una quantitat igual o superior a la quantitat concedida pel Consell de Mallorca, i el mateix farà el Govern balear amb cada ajuntament. Es tracta, per tant, de pressupost provinent del fons comú per a ajuts a sectors econòmics dels municipis afectats per la pandèmia. Per això, els ajuts directes en aquests 28 municipis seran, almanco, de 7,23 milions d’euros, que es repartiran entre els sectors econòmics abans del 31 de juliol.

A banda de Pollença, que rebrà exactament del Consell la quantitat de 146.594 euros, els municipis que més ajudes rebran són Calvià (489.243 euros), Llucmajor (272.307 euros) i Marratxí (264.638 euros).

Amb la publicació demà al BOIB d’aquest acord, el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local abonarà el 100% de la subvenció als consistoris perquè ja puguin disposar del pressupost i convocar les ajudes.

PUBLICITAT

Altres ajudes per al comerç

El 6 d’abril s’inicià el termini perquè petites empreses del sector del comerç detallista o de determinades empreses de serveis puguin sol·licitar ajudes de fins a 9.000 euros per a modernitzar els comerços. Es tracta d’un pla d’ajudes de l’Institut d’Innovació Empresarial i es poden presentar sol·licituds fins al sis d’abril. Les factures de renovació del negoci s’han d’executar entre l’1 de novembre de 2020 i el 15 de setembre de 2021. Els comerços podran sol·licitar aquestes ajudes per millorar la presència a internet, per millorar l’accessibilitat als negocis, o per millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions. Es poden consultar les bases d’aquestes subvencions AQUÍ.

Com informar-se de totes les subvencions per a empreses

Tant aquestes ajudes com d’altres es poden trobar a Mallorca Activa, una nova plataforma del Consell de Mallorca, adreçada als municipis de menys de 20.000 habitants, per a la dinamització i l’activació del teixit productiu de l’illa.

D’altra banda, l’Ajuntament de Pollença compta amb una AODL (Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local) que ofereix un servei gratuït d’assessorament per a l’emprenedor. Està situat al claustre de Sant Domingo i és pot sol·licitar cita per mail a aodl@ajpollenca.net o cridant al 661 59 34 33.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT