37na Travessa de Muntanya Andratx – Pollença

1183
Els participants de la Travessa a l'ermita de Valldemossa.

Pere Llobera “Morou”

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 37na Travessa de Muntanya de la Serra de Tramuntana des d’Andratx fins a Pollença. Organitzada pel Grup Excursionista de Mallorca (GEM) i concretament per en Biel Ordines, alma-mater d’aquest esdeveniment des de fa 37 anys.

El dia dels Reis, 6 de gener, varen sortir des d’Andratx 12 excrusionistes, ben carregats per poder afrontar els 100 quilòmetres que separen aquests dos pobles de la Serra.

El primer dia l’itinerari va ser Andratx, Coll de sa Gramola, Pas Gran, ses Alquerioles, Pas d’en Poce, Font des Quer, Pas de na Sabatera, Planícia, s’Arboçar, son Sanutges, Camí des Correu i Esporles, on varen dormir.

PUBLICITAT
La sortida d’Andratx.

Dissabte 7 de gener, els excrusionistes sortiren a les 7’30 hores d’Esporles, passaren per son Cabaspre, Mola de son Pacs, Valdemossa, Ermita de Valldemossa, Deià, Camí de Castelló, Sóller i sa Capelleta, on varen dormir. Aquí hi va haver un sopar comunitari.

El diumenge dia 8 sortiren de sa Capelleta, passaren pel Mirador de ses Barques, Bàlitx, Moncaire, Bini, Turixant de Dalt, Son Nebot, Escorca, Lluc, Binifaldó, refugi del Pont Romà i Pollença.

Entre les 5’30 i les 6’30 hores del capvespre arribaren els 10 excrusionistes que feren tota la travessa. Cal dir que hi ha hagut altres excursionistes que també han fet diferents etapes.

Aquesta travessa no és la clàssica de la Ruta de la Pedra en Sec. L’itinerari ha anat canviat al llarg dels anys, però sempre aprofita antics camins i tiranys que abans de fer les actuals carreteres comunicaven els pobles i finques de la Serra. De fet, l’itinerai del tercer dia era un dels camins per anar de Sóller fins a Lluc i Pollença que es va utilitzar fins als anys 50 del segle passat, quan es va fer la carretera de Sóller al Puig Major i després de Pollença fins a Lluc i Sóller.

PUBLICITAT