Tomàs Vibot presenta “La cuina de l’esperança” a Can Llobera
El proper dijous, 5 de desembre, a les 19’30 hores, a Can Llobera (plaça Vella, 7 – Pollença), es farà la presentació de La cuina de l’esperança. Gastronomia i etnografia mallorquina de Nadal de Tomàs Vibot (El Gall Editor, 2024). A més de l’autor, participarà a la presentació la periodista Eva Cerdà.
Després del llibre La cuina de la passió, en el qual Vibot recull les tradicions, costums i receptes de Pasqua, ara arriba, La cuina de l’esperança, un compendi de coneixements no només gastronòmics, sinó també d’usos i convencions entorn al Nadal.
Tot plegat forma part d’un volum de 255 pàgines, on la informació va acompanyada de fotografies a tot color i referències a fonts diverses, des de les Rondalles mallorquines recollides per Mossèn Alcover fins a retalls de premsa que aporten informacions referents al Nadal.
Aquest és, sens dubte, un llibre interessant per conèixer més i millor aquesta festa que, si bé des del punt de vista religiós va en retrocés, és ben viva a l’hora de compartir compartir (àpats, regals i festa).
La Cuina de l’esperança. Gastronomia i etnografia mallorquina de Nadal és el número 10 de la col·lecció Taula parada, que El Gall Editor dedica a la gastronomia. El seu preu és de 32 euros.