CULTURA I EDUCACIÓ

Pollença davant la violència de gènere: D’exposició en exposició.

Dimarts passat, al centre cultural Miquel Capllonch del Port de Pollença, es va inaugurar l’exposició fotogràfica “Homes donant la cara a la violència masclista”, una mostra que està oberta fins avui, 13 de novembre. Demà, dijous 14 de novembre, arriba a Pollença l’exposició fotogràfica de Pep Aguilar “Història d’una vida”.

Ara bé, acabada exposició amb la qual s’insisteix en la necessitat d’implicar als homes en aquesta lluita i trencar el silenci masculí pronunciant-se públicament contra la violència. I és que la inclusió dels homes en les polítiques de gènere és incipient en el món. L’any 2005 el paper dels homes en la promoció de la igualtat de gènere, centrat en la conciliació de la vida laboral i familiar, va ser una de les àrees estratègiques prioritàries de la Unió Europea. El Consell de la Unió Europea 2006, va aprovar el document Els homes i la igualtat de gènere, on se reconeix que per millorar la situació de les dones, s’ha de tenir en compte la implicació dels homes en la igualtat de gènere i l’impacte positiu que té sobre els homes i el benestar de la societat (com ja havia fet abans la recomanació de les Nacions Unides al 2004).

Després d’aquesta exposició, “Homes donant la cara contra les violències masclistes”, a través de la qual s’expliquen breument amb frases senzilles formes diferents de violència masclista, moltes vegades naturalitzades i massa acceptades per a la societat; demà, dijous 14 de novembre, a les 19 hores, a Can Llobera, a Pollença, s’inaugura una altra exposició fotogràfica de Pep Aguilar: “Història d’una vida” que es podrà visitar fins al 30 de novembre.

A través de 15 imatges protagonitzades per l’actriu de teatre Camí Moyà, Pep Aguilar ofereix una mirada íntima als sentiments i experiències de les dones davant de les diverses actituds de la societat. A l’hora que convida l’espectador a un viatge emocional mitjançant la diversitat de gestos i expressions d’un mateix rostre. Tant la model com el fotògraf s’uneixen per transmetre els diferents sentiments que sorgeixen davant de situacions que desafien la integritat de la dona a la societat contemporània.


Publicacions relacionades

Deixa un comentari

Back to top button