Sant Vicenç acollí quatre mil visitants al Wine Fest
Aquest dissabte passat, entre la una del migdia i la una de la nit, Sant Vicenç va acollir el Raïm Wine Fest, un aparador dels vins mallorquins, al qual s’acostaren 4.000 visitants que, a més a més, pogueren gaudir de diverses activitats lúdiques i musicals.
La sommelier Marta Clot, convidada especial d’aquesta vuitena edició, destacà “la riquesa enorme que representen les varietats tradicionals, que aporten caràcter i singularitat als vins mallorquins”.
En aquesta vuitena edició del Raïm Wine Fest, el públic va poder triar entre les més de 40 referències entre blancs, rosats i negres. Una àmplia oferta amb la qual s’evidencia cada vegada més l’aposta de les bodegues per les varietats locals, més adaptades a les condicions climàtiques que vivim i que han marcat la verema d’enguany, menys abundant que anys anteriors.
Per a Marta Clot, sommelier i influencer del món del vi, amb més de 600.000 seguidors a xarxes socials, ha estat el primer contacte amb el Raïm Wine Fest, que des de fa tres anys recorre diferents pobles de Mallorca. A Pollença va tenir l’oportunitat de conversar amb els responsables dels cellers i tastar els vins que elaboren dins la IGP Vi de la Terra Mallorca. “Me’n duc molt bon record d’aquest Raïm, he après moltíssim dels vins mallorquins i tenc moltes ganes de compartir-ho. Destacaria sobretot aquestes varietats tradicionals tan fantàstiques que teniu: gorgollassa, manto negro, callet, malvasia, giró ros, premsal…és una riquesa enorme i que fa significatius els vins mallorquins.
Aquestes varietats aporten caràcter, singularitat i al final creen identitat. A més, donen vins molt fins, molt elegants, que és la tendència cap on va el món del vi ara mateix. El festival, a més, és un bon espai per donar-los a conèixer. M’ha agradat molt veure com la gent gaudeix d’un moment festiu, crea records, amb una copa de vi a la mà, i pot tastar els vins de la seva pròpia terra. El vi és una beguda per compartir, per gaudir, per passar-ho bé i el Raïm n’és un clar exemple”.
Els noms propis d’aquesta edició foren els cellers pollencins Can Xanet, Dunord Vitícola, Can Axartell, Bodegues Can Vidalet i Vinyes Mortitx, al costat d’altres bodegues d’arreu de Mallorca: Butxet, Karretània, Tianna Negre, Vinyes-celler Sebastià Pastor, Castell Miquel, Ses Roques, Binigrau i Bodega Ava Vi. Els seus vins varen donar color a més de 4.000 copes, que degustaren un públic majoritàriament jove i familiar, que també va poder gaudir de música en directe amb Esburbat DJ, el nom profesional del també viticultor santamarier Albert Dols, que va ser l’encarregat d’obrir les actuacions damunt l’escenari. Un escenari que també trepitjarien al llarg del capvespre i fins la una de la matinada, els grups Saus Rumba, Cacao, Pep Tronik i Southnormales.
Aquest Raïm Wine Fest va ser el més matiner de tots, ja que obria portes a la una del migdia, una vegada havia escampat la pluja de les primeres hores del dia, i l’espai destinat al festival, just davant la platja de cala Molins, s’anava omplint de famílies per participar en les activitats organitzades a l’espai infantil. Com a novetat, cal destacar la presència del grup Embaldufats que, amb els seus jocs de baldufes de totes mides, va captivar a grans i petits. Tots ells varen poder recuperar forces gràcies a l’oferta gastronòmica de foodtrucks i de forns i establiments locals, amb la participació especial de l’entitat social PRODIS, dedicada a l’ajuda a persones amb discapacitat.
La vuitena edició del Raïm Wine Fest va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Pollença i de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern de les Illes Balears.