ACTUALITATCULTURA I EDUCACIÓMEDI AMBIENTTEIXIT ASSOCIATIU

Vinyes Mortitx acaba la verema amb un programa especial d’El Món del Vi

Les Vinyes Mortitx i el programa El Món del Vi, dirigit per Antoni Campomar, de Ràdio Pollença tenen una relació especial, ja que fa tretze anys que coincidint amb la finalització de la verema s’emet en directe el programa des de la bodega de Mortitx. Allà també hi solen coincidir representants de diversos mitjans de comunicació de Mallorca, polítics i altres col·laboradors per parlar de la verema, la bodega i del món del vi en general, alhora que es comparteix un dinar, enguany uns suculents fideus, i els vins mortitxencs.

La bodega representada pel president, Pere Nadal, i el gerent, Biel Ferragut, han explicat com ha anat la verema d’enguany que, precisament, l’acabaven el mateix dimecres dia 25 de setembre al Sementer Pla on es collia el sirah. Ara, comentava Nadal, collit el raïm, se l’ha de premsar i per fer el vi s’inicia un llarg procés d’elaboració. Ferragut ha comentat que enguany, per mor de la climatologia, la verema s’inicià a començaments d’agost, però que les abundants pluges des de llavors –més de 200 litres- han fet canviar la verema i també ho farà del vi resultant.

Pere Nadal comentà que la societat de Mortitx compta amb una cinquantena de socis que començaren a organitzar-se per adquirir la finca, on abans hi havia fruiters, i treballar per poder sembrar-hi la vinya. De llavors ençà la situació ha anat canviant molt i dels 210.000 m2 de la finca ja n’hi ha 150.000 de sembrats. Feren el primer vi el 2005 i fins avui, en què treballen les varietats autòctones com el giró, monestrell… amb altres com el sirah i cabernet.

La cata dels vins de Mortitx ha estat feta per les col·laboradores d’El Món del vi, Catalina Bibiloni, Francisca Nadal i Rosa Torrandell, bones coneixedores, juntament amb Antoni Campomar, dels vins dels que se n’ha fet cata.

La trobada també ha comptat amb la participació del batle d’Escorca i president del consorci Serra de Tramuntana, Antoni Solivelles, i del batle de Pollença, Martí X. March que, en un ambient cordial, han parlat de vi, de la Serra i del món polític.

L’equip tècnic de Ràdio Pollença, encapçalat per la directora Joana Solivelles, i pels tècnics Ferran Pasqual i Xesc Bennàssar ha fet possible aquest especial.

Una de les vinyes de Mortitx.
Vins de Mortitx.
Antoni Campomar i els seus col·laboradors emetent el programa de Ràdio Pollença, El Món del Vi. en directe des de Mortitx.
Pere Nadal, president de Vinyes Mortitx i Biel Ferragut, gerent de la bodega, durant l’emissió del programa; observats per Joana Solivelles, directora de Ràdio Pollença.
Unes exquisides burballes cuinades per Miquel Esquinas acompanyaren els vins mortitxencs.

Publicacions relacionades

Deixa un comentari

Back to top button