Ingredients:
500 grams de farina.
3 ous.
150 grams de sucre.
150 ml. d’oli d’oliva suau.
100 ml. d’anís.
Ratlladura d’una llimona.
1 sobre de llevat químic (10-15 grams).
Sucre per empolsimar.
Instruccions:
Preparar la pasta:
En un bol gran, bat els ous amb el sucre fins que la mescla quedi blanquinosa i espumosa.
Afegeix l’oli d’oliva i l’anís a la mescla d’ous i sucre, i remena fins que quedi tot ben integrat.
Incorpora la ratlladura de llimona i el llevat químic a la farina. Afegeix la farina a poc a poc a la mescla líquida, remenant contínuament fins a obtenir una massa homogènia. Si la massa queda massa enganxosa, afegeix una mica més de farina fins que es pugui treballar fàcilment amb les mans.
Formar les rosques:
Encalenteix el forn a 180 °C.
Amb les mans lleugerament enfarinades, agafa petites porcions de massa i forma cilindres d’uns 10 cm. de llarg i 1 cm. de gruix.
Uneix els extrems de cada cilindre per formar una rosqueta, pressionant lleugerament perquè quedin ben segellats.
Enfornar:
Col·loca les rosques en una safata de forn folrada amb paper de forn, deixant una mica d’espai entre elles perquè puguin créixer.
Empolsima les rosques amb sucre per sobre.
Forneja durant uns 15-20 minuts, o fins que les rosques estiguin daurades i cruixents.
Deixar refredar:
Retira les rosques del forn i deixa-les refredar sobre una reixeta.
Suggeriments:
Pots afegir una mica de canyella a la massa per donar-li un toc especial.
Si no tens anís, pots substituir-lo per algun altre licor aromàtic o una essència de vainilla.