ACTUALITAT

Vinyes Mortitx posa punt final a una verema prometedora

Vinyes Mortitx, situada en plena serra de Tramuntana, és coneguda com una de les últimes vinyes a completar la verema a Mallorca. Aquesta ubicació única marca el final de la temporada de recol·lecció del raïm a l’illa. Però quin ha estat el resultat de la verema d’enguany, i com han influït la neu, la sequera i les pluges torrencials a les vinyes?

Un anyada prometedora

En el recent programa especial del Món del Vi, dirigit per Toni Campomar i emès a Ràdio Pollença, van abordar aquestes qüestions. El programa, que es va dur a terme enmig de les vinyes, va comptar amb la presència de figures rellevants com el president de Vinyes Mortitx, Pere Nadal, el gerent Biel Ferragut, el batle de Pollença, Martí March, i el batle d’Escorca, Antoni Solivellas, a més de diversos periodistes i experts en viticultura i enologia.

Un raïm saludable, malgrat les inclemències

Biel Ferragut va destacar que, malgrat les inclemències meteorològiques, aquest any ha estat positiu tant en termes de producció com de salut del raïm. El temporal Juliette, que va portar una intensa nevada a final de febrer, va tenir efectes beneficiosos en l’evolució de les parres. Aquesta nevada, que va coincidir amb una fase en què les plantes encara no havien brotat, va actuar com un tractament preventiu, netejant les vinyes i reduint la necessitat de tractaments addicionals durant la primavera. Això va permetre que el raïm arribés a la bodega en excel·lentes condicions.

Les altes temperatures constants tampoc van afectar negativament la plantació, gràcies a la seva ubicació entre les muntanyes de la serra de Tramuntana. Ferragut va assenyalar que no es va produir estrès hídric i que es va assolir una maduració més lenta i prolongada, la qual cosa és favorable per a la qualitat del raïm.

La qualificació final, quan el vi estigui fet

Malgrat els bons auguris, Ferragut va preferir deixar la qualificació final de l’anyada per a un moment posterior, quan el vi estigui acabat. Aquest procés comença des del mateix moment en què el raïm entra a la bodega i es desenvolupa a través de diverses etapes de vinificació.

Un final gastronòmic

Després de la revisió de la verema, els participants del programa van gaudir d’un àpat al camp, envoltats de les vinyes, amb un deliciós plat d’uns fideus de muntanya elaborats per Miquel Esquinas.

Publicacions relacionades

Back to top button
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com