2021, ANY ANGLADA CAMARASA

436
Cartell amb el qual la Generalitat de Catalunya promou la celebració del 150 aniversari del naixement d'Anglada Camarasa.

El passat 1 de febrer, la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa, va presentar els esdeveniments i les personalitats que aquest 2021 seran objecte de commemoració en l’àmbit cultural. Entre les commemoracions aprovades per al 2021, hi ha la celebració dels 150 anys del naixement del pintor Hermen Anglada Camarasa, un artista ben arrelat a Port de Pollença, on va arribar l’any 1913 quan ja era un artista reconegut.

Hermen Anglada Camarasa és un dels pintors més internacionals de la cultura catalana. Nascut a Barcelona, va viure a Arbúcies, a París i al Port de Pollença, on va morir.

Representant del postimpressionisme, al CaixaFòrum de Palma, s’exposa de manera permanent la seva col·lecció privada.

Per commemorar l’efemèride, el departament de Cultura ha anunciat una mostra documental que es podrà veure als museus d’art i a la xarxa de biblioteques, així com també diverses conferències per divulgar la seva obra i figura.

PUBLICITAT

Tot plegat està comissariat per Francesc Fontbona, especialista en el Modernisme i màxim expert en Anglada Camarasa, i Bernat Puigdollers, crític d’art i investigador de l’art català des de mitjan segle XIX fins la postguerra.

Durant la presentació de les commemoracions de 2021, la consellera Ponsa va destacar la importància de la participació de totes les institucions que prenen part en les celebracions: “Aquestes commemoracions són fruit de les aliances i del treball compartit de moltes entitats i tenen sentit precisament per aquesta raó, perquè ocupen, a nivell de territori, tot el país”. La consellera de Cultura també va agrair el treball de tots els comissaris, que fan “una feina cabdal, perquè la seva dedicació aporta un plus a l’esdeveniment; sovint són persones molt vinculades als homenatjats i posen en valor no només la seva faceta artística, sinó també la personal”.

De fet, la tasca principal de la Comissió de Commemoracions és recuperar i divulgar la memòria de fets històrics i personalitats històriques, artístiques, científiques o culturals d’especial rellevància en la història de Catalunya.

Com es pot veure al cartell, entre les entitats col·laboradores a l’Any Anglada Camarasa, hi ha el Museu de Pollença que treballa per dur endavant una exposició de l’artista en col·laboració amb la Fundació La Caixa. De moment, però, és precipitat per donar detalls al respecte.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT