2 NOUS POSITIUS I 18 ALTES, BAIXA CONSIDERABLEMENT EL NOMBRE DE CONTAGIATS ACTIUS PER CORONAVIRUS

1022

Del PAC de Pollença informen que els darrers dies s’han detectat al municipi de Pollença 2 nous positius per Sars- CoV2 i s’han donat 18 noves altes. El que deixa un balanç de 23 contagiats actius al municipi i un total acumulat els darrers mesos de 83 positius a les proves PCR. Del PAC de Pollença expliquen que l’elevat nombre d’altes és degut l’acumulació de dies anteriors. D’altre banda, diuen que ahir no comunicaren el nombre de positius detectats precisament perque estaven revisant les dades dels dies passats.

Divendres passat tancarem la setmana amb la xifra rècord de 39 positius actius i 15 nous contagiats en una setmana, el que suposà un augment significatiu respecte de setmanes anteriors.

D’altra banda, complint amb les restriccions del Govern de les Illes Balears que entraren en vigor el dissabte 12 de setembre, la Policia Local ha procedit a precintar tots els parcs infantils del municipi. Altres mesures que també entraren en vigor el dissabte son:

– Les activitats de temps lliure destinades a la població infantil i juvenil han de ser sense contacte físic, s’han de dur a terme en grups estables de fins a 10 participants, i és obligatori l’ús de mascareta.

PUBLICITAT

– Es prohibeixen les fiires i festes populars

– Els serveis d’atenció diürna i de promoció de l’autonomia personal per a gent gran i per a persones amb discapacitat s’han de prestar preferiblement de manera presencial.

– Per a la pràctica d’activitats esportives s’apliquen les següents restriccions:

  • Per a la pràctica d’activitats estàtiques en sala, entre les quals s’inclouen les activitats dirigides i les sales de musculació, es requereix un mínim de 4 metres quadrats per persona.
  • Per a la pràctica d’activitats en carrils de piscina, es requereix un mínim de 6 metres quadrats per persona.
  • Per a la pràctica d’activitats dirigides en piscines, es requereix un mínim de 4 metres quadrats per persona. A l’efecte de comptabilitzar l’aforament en les classes de natació per a nadons, el pare o la mare amb el nadó es consideren una sola persona.
  • Per a la pràctica d’activitats d’equip en pista, es requereix un mínim de 25 metres quadrats per persona.
  • Per a la pràctica d’activitats d’equip en camps a l’aire lliure, es requereix un mínim de 100 metres quadrats per persona.
  • Per a la pràctica d’altres tipus d’activitats, es requereix un mínim de 4 metres quadrats per persona.
  • En els vestidors, es requereix que l’ocupació permeti un mínim de 3 metres quadrats per persona.
  • La pràctica d’activitats estàtiques en sala, entre les quals s’inclouen les activitats dirigides i les sales de musculació, no poden superar el 50 % de la capacitat màxima de pràctica esportiva.

– Pel que fa als cinemes, teatres i auditoris, es limita l’aforament a l’50% i els seients han d’estar preassignats. Com fins ara, la mascareta serà obligatòria i es prohibeix menjar i beure a les sales.

Aquest restriccions duraran, al manco, 15 dies.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital