137 FONTS I 25 GRIFONS DE POLLENÇA LOCALITZATS, FOTOGRAFIATS I DISPONIBLES A INTERNET

1289

La web www.fontsdetramuntana.com és una vertadera enciclopèdia on hi ha localitzades, fotografiades, dibuixades i explicades 1.670 fonts de tota l’illa de Mallorca. Una feina titànica que durant 10 anys ha duit a terme Andreu Morell (Pollença 1951) amb l’ajut i col·laboració de Pedro Fidel Castro i Mario Fontán. Morell ha visitat una a una totes les fonts, les ha fotografiades i ha elaborat fitxes on afegeix documentació sobre la font. Algunes de les fonts no les ha pogut localitzar exactament ni fotografiar pel fet que no les ha trobat o que no ha aconseguit el permís de la propietat per entrar a la finca, però tot i això també les ha afegit a l’inventari amb un interrogant. Aquest és el cas de la finca de Ternelles, on hi ha prop d’una vintena de fonts, però no les han pogudes visitar perquè la propietat no els ha donat permís per entrar.

Font de Can Pascol, situada al Molinet. Font: Fonts de Tramuntana

A Fonts de Tramuntana, a més de tenir inventariades les fonts, també hi ha fitxes dels grifons i fonts de cada poble, tant els que encara hi ha als carrers, com els que ja han desaparegut. També afegeixen imatges antigues d’aquestes fonts.

Les fonts i grifons de Pollença

A Pollença la web assenyala 137 fonts, de les quals 22 no han estat localitzades ni fotografiades per diversos motius. D’altra banda, Fonts de Tramuntana també recull 25 grifons ubicats al nucli urbà de Pollença. D’aquests 25 grifons o fonts urbanes, 15 estan desapareguts o en queden poques restes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT