11 NOUS CONTAGIATS EN UN DIA I 2 ALTES. ELS CASOS ACTIUS A POLLENÇA DE SARS-COV2 ARRIBEN A 56

633

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la doctora Alejandra Valero, informa que, ahir dimecres 7 de juliol, es varen diagnosticar 11 nous positius de coronavirus i es donaren 2 altes. Per tant, en aquests moments, hi ha 56 persones amb infecció per SARS-CoV-2 al municipi de Pollença.

Aquestes xifres corresponen als casos que segueixen al Pac. Això vol dir que, entre d’altres mesures des del Centre de Salut, se’ls crida cada 48 hores per saber la seva l’evolució. Aquests positius poden haver estat detectats amb les proves PCR i tests d’antígens realitzats al mateix centre o a clíniques privades.

Des que divendres es varen disparar els casos de covid-19, al Centre de Salut, es fan entre 40 i 50 proves PCR diàries.

Recordatori: consulta telefònica

Les persones que presenten símptomes compatibles amb la covid-19, en cap cas, han d’anar al Centre de Salut, sinó que han de telefonar abans al 971532301 o al 971533041. També poden telefonar a Cita Prèvia que, aquests dies, s’ha obert per atendre possibles casos de covid-19.

PUBLICITAT

Aquells que són contactes amb positius per SARS-CoV-2 s’han d’aïllar i esperar que, des de la Central Covid, es posin en contacte amb ells per fer-los la prova diagnòstica pertinent.

Aquesta és la manera de protegir els altres pacients i també els professionals.

Les dades de la Conselleria

Segons les dades que aporta la Conselleria de Salut i que es poden seguir a aquest enllaç, la incidència al municipi durant els darrers 7 dies ha estat de 35 casos d’infecció de SARS-CoV-2, mentre que la incidència a 14 dies, de 46 casos. Per tant, la incidència acumulada a 7 dies és de 210’1 casos per cada 100.000 habitants, mentre que la incidència acumulada a 14 dies és de 276’1 casos per 100.000 habitants.

Segons la mateixa Conselleria, al municipi de Pollença i des que es va declarar la pandèmia, hi ha hagut 708 casos de coronavirus.

Cal tenir en compte que les dades de la Conselleria comptabilitzen tots els positius de persones empadronades a Pollença. És a dir, a més de comptar els casos que són seguits pel PAC Pollença, també hi figuren els casos detectats a altres centres hospitalaris o mitjançant les UVAC (unitat volant d’atenció al coronavirus). A més, aquestes dades reflexen els positius acumulats els darrers 14 dies, sense tenir en compte les altes que hagi pogut donar el centre de salut durant aquest període.

Prohibit vendre alcohol a partir de les 22 hores

Davant l’augment de casos de coronavirus, ahir, el Govern de les illes Balears va consensuar amb agents socials aturar la desescalada i allargarà les restriccions fins al 23 de juliol. A més amés, en el Consell de Govern de demà, divendres 9 de juliol, està previst aprovar la prohibició de la venda d’alcohol a establiments comercials i benzineres a partir de les 22 hores. Tan aviat com es publiqui al BOIB, aquest mateix dissabte 10 de juliol, aquesta mesura entrarà en vigor.

Mesures en vigor

Fa una setmana, el Govern va prorrogar per una setmana les mesures vigents des del passat 19 de juny. I ara les ha prorrogat fins al 23 de juliol, quan es tornaran a revisar.

Per tant, de moment, les principals restriccions són aquestes:

Oci nocturn

Es permet l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de cafè concert o bar de copes, d’acord amb la normativa aplicable al sector de la restauració. Per tant, el consum de begudes i aliments, tant en l’exterior com a l’interior, s’ha de fer asseguts a taula, amb 6 persones per taula a l’interior i 10 a l’exterior. Els clients han d’usar obligatòriament la mascareta quan no s’estigui consumint. L’horari de tancament serà com a màxim a les 02.00 h, sempre que ho permeti la llicència d’activitat de l’establiment. No es permet el ball en els espais interiors ni exteriors.

Resta suspesa l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de discoteca, sala de festa i sala de ball.

Restauració

Es permet obrir els espais interiors en totes les Illes fins a les 02.00 h, sempre respectant el que marquin les ordenances municipals respectives, amb una ocupació de fins a un 50 per cent de la capacitat a totes les illes. Les taules han de ser de 6 persones com a màxim. L’ús de les barres és autoritzat sempre que els clients estiguin asseguts, que es consumeixi menjar, que no es formin grups de més de dues persones i que es respecti un metre i mig de distància entre grups. Aquestes barres hauran de tancar a les 00.00 hores.

Pel que fa als exteriors, s’amplia fins a 12 les persones permeses per taula en totes les illes i s’amplia l’horari també fins a les 02.00 h si les ordenances municipals ho permeten. Es poden ocupar totes les taules. 

Platges i parcs

Els parcs infantils o espais d’ús públic a l’aire lliure similars poden estar oberts al públic, excepte entre les 00.00 i les 06.00 hores. També es pot romandre a les platges, llevat d’aquest mateix horari: de 00.00 a 06.00 hores. Els ajuntaments estan habilitats per posar horari de tancament avançat si ho consideren oportú.

Vetles i enterraments i altres cerimònies (bodes, batejos, comunions…)

Augmenta la capacitat permesa a 120 persones en els exteriors i 50 en els interiors. Si els assistents estan vacunats, han passat la malatia o conten amb una prova negativa de detecció prèvia, es pot ampliar la capacitat fins a 200 persones als exteriors o 100 a l’interior. Es permet el ball, amb mascareta i les activitats relacionades amb la restauració, sempre que s’ajustin  a les mesures que s’apliquen en aquest sector.

Centres per a gent gran (recreatius i per a promoció de l’autonomia)

S’amplia la capacitat permesa fins al 75 per cent de la cabuda màxima sempre que es mantinguin les mesures de prevenció general (mascareta, distància, ventilació…). En el cas que s’ofereixi servei de restauració, les mesures són les que s’apliquen en aquest sector.

Activitat física a l’aire lliure

L’activitat física a l’aire lliure, incloent-hi les activitats de senderisme, es pot dur a terme sense limitacions en el número màxim de persones per grup (ara eren 30). S’haurà de mantenir la distància de seguretat entre persones no convivents.

Esdeveniments esportius

En les competicions esportives s’augmenta l’aforament del públic permès:

-En instal·lacions esportives cobertes, un 50 per cent de la cabuda màxima fins a un màxim de 1.500 persones (ara 800).

-En instal·lacions esportives descobertes, un 50 per cent de la cabuda màxima fins a un màxim de 5.000 persones (ara 2.000).

Condicions d’activitats esportives en instal·lacions esportives a l’aire lliure, instal·lacions esportives cobertes i centres esportius, i piscines d’us recreatiu i esportiu

La pràctica d’activitats estàtiques en sala, entre les quals s’inclouen les activitats dirigides i les sales de musculació, es manté igual que fins ara amb un 75 per cent de la capacitat màxima. A les sales d’activitats dirigides es manté la presència simultània a la mateixa sala d’un grup de màxim 25 persones en el cas d’activitats d’intensitat baixa i d’un grup de màxim 20 persones en el cas d’activitats d’intensitat alta. En tot cas, segueix sent obligatori l’ús de mascareta, tant per al personal monitor com per a qui du a terme l’activitat esportiva.

Les activitats que es duguin a terme a la resta de instal·lacions esportives cobertes, incloses les piscines cobertes, tant per a us recreatiu com esportiu, es permeten sempre que no se superi el 100 per cent de la capacitat màxima.

Les activitats que es duguin a terme en les instal·lacions esportives descobertes, incloses les piscines descobertes, tant per a ús recreatiu com esportiu, llevat de les piscines privades per a us familiar, es permeten sempre que no se superi el 100 per cent de la capacitat màxima.

Esport de contacte no federat

Es permet l’esport no federat de contacte a nivell d’entrenament complint els aforaments establerts i els grups bimbolla que existeixen per a l’esport federat.

Esports de camp: grups d’entrenament estables de com a màxim 30 persones.

Esports de pista: grups d’entrenament estables de com a màxim 20 persones.

Esports de contacte: grups d’entrenament estables de com a màxim 10 persones.

Tornejos esportius

Es facilita els tràmits administratius. En el cas de les competicions esportives d’esports d’equip i de contacte (tant federats com no federats), es poden realitzar sense necessitat d’autorització prèvia sempre que es compleixi el  protocol federatiu aprovat  de la modalitat esportiva respectiva.

Cinemes, circs de carpa, teatres, auditoris, sales de concerts i espais similars

Els teatres, auditoris i sales de concerts poden dur a terme l’activitat sempre que no superin el 75 per cent de la capacitat màxima autoritzada en els espais interiors i el 100 per cent en exteriors. En espais similiars, se mantenen els mateixos aforaments, però amb un límit de 1.500 persones en interior i de fins a  5.000 en exteriors. En tots els casos, els assistents han de romandre asseguts. Si l’espai ofereix servei de begudes i aliments, s’han d’habilitar taules en les quals s’apliquen les mateixes mesures que el sector de la restauració. El consum roman prohibit en els concerts de música en viu en els interiors.

 Biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions i monuments

S’eliminen totes les restriccions, llevat de les mesures generals: distància, mascareta, ventilació i higiene.

Transport públic

S’eliminen totes les restriccions, llevat de les mesures generals: distància, mascareta, ventilació i higiene.

Fires i festes populars

Es permet la realització de fires i mostres, d’acord amb la normativa covid-19 específica per a mercats ambulants. Es permet la realització d’actes culturals, esportius i institucionals lligats a la celebració de festes populars, sempre que se segueixin les mesures contra la covid-19 corresponents al tipus d’activitat. També es permet de bell nou la realització de ballades populars. No es permet, però, la realització d’esdeveniments tipus sopar a la fresca o les revetles.

PUBLICITAT