100 ANYS DELS SAGRATS CORS A POLLENÇA

249

Dia 3 de maig de 2021 farà 100 anys que les germanes dels Sagrats Cors arribaren a Pollença. Per això, durant tot aquest any i sempre que les restriccions per fer front a la pandèmia del coronavirus ho permetin, es duran a terme un seguit d’actes a fi de compartir aquest segle d’història entre els pollencins.

Primers actes

El primer acte d’aquest centenari serà aquest diumenge 31 de gener, després de la Missa de les 12 hores, a la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Pollença, l’historiador i pedagog Mateu Cerdà Martín pronunciarà un breu pregó sobre el centenari i sobre el significat de les missioneres dels Sagrats Cors.

Des d’aleshores i fins al mes de desembre, es duran a terme diversos actes. Així, el 7 de febrer es commemorarà el 33è aniversari del trasllat de les restes de la Mare Fundadora a la Capella de Campos i el 14 de març, a les 12 hores, a la Parròquia es commemorà la mort de la Mare Fundadora, amb una Eucaristia per als difunts, bé siguin exalumnes, germanes pollencines i familiars, o germanes que han mort a Pollença.

Ja al mes d’abril, el diumenge 18, a les 12 hores, es dirà una Missa amb motiu de la professió de les 5 primeres germanes dels Sagrats Cors.

PUBLICITAT

Dia 13 de juny, a la Parròquia, hi haurà l’acte religiós més important, una Missa que dirà el Bisbe de Mallorca, Mossèn Sebastià Taltavull.

Exposició

El mes de maig, coincidint amb l’arribada de les missioneres a Pollença que va ser el 3 de maig, s’inaugurarà una exposició a la Capella del Convent del carrer de Mallorca. En aquesta mostra organitzada per racons, les missioneres dels Sagrats Cors explicaran les distintes tasques que duen i han duit a termer tal com ara l’escola, la catequesi, la infermeria…

Petites activitats culturals

Durant el mes de juliol, agost i setembre, al pati del Convent del carrer de Mallorca, es vol dur a terme petites activitats culturals. Aquestes activitats aniran en la línia iniciada el passat 2020, quan les Missioneres organitzaren petits concerts per donar suport a les famílies que pateixen la crisi derivada de la pandèmia, es duran a terme activitats culturals al pati.

Darreres activitats

El mes d’octubre tenen la idea és organitzar una taula rodona per tractar temes com la solidaritat, la fe, la vocació o l’amistat.

Finalment, durant el mes de desembre, la presentació del llibre sobre el centenari de l’arribada de les germanes dels Sagrats Cors a Pollença, que prepara el Doctor en Història, Pere Salas Vives, posarà punt i final a aquesta celebració.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT