WISH YOU WERE HERE

89

(Revers d’una d’aquestes targetes postals troquelades en forma de mitja lluna que s’exposen als souvenirs de les zones turístiques en forma de síndria).

Port de Pollença, 17 de julio de 1998

Añorado Chema:
Esos puntitos negros que son las pepitas de la sandia, es sinónimo para los aldeanos, que cada fins de semana molesta a la panda con sus provocaciones y desaires, de un polvo. Imaginate lo bastos que pueden llegar a ser! De todas maneras, que te sirva de mensaje para que sepas lo mucho que recuerdo todos y cada uno de esos últimos encuentros contigo.

PUBLICITAT

Esta noche podremos pasear más tranquilas, porque los aldeanos se van a quedar en el pueblo por unas votaciones en las que eligen los “prota” de una fiesta que celebran por las Fiestas. No voy a ir porque se emborrachan como chotas. Mamá, sin embargo, me presiona para que asista a la fiesta que se celebra el 2 de agosta. Las chicas estaremos, vestidas con un camisón antiguo en una capilla, porque los moros nos quieren violar i los cristianos nos salvan. El camisón me lo está haciendo una modista de aquí que es familia de la chacha. Mañana te escribo com más tiempo. Ahora estoy en el barco. ¿Qué tal por Madrid? (Wish you were here!).
Besos. Bea.

Wish you were here, Martí Vicenç.

Fa 62 anys d’aquell maleït 36 que començà els Moros i Cristians el 18 de juliol. Era dissabte, com enguany. El Club de Solteros celebrava el seu tercer aniversari amb una festa de pinyol vermell (i res d’excessos com apunta aquesta nina pija a la postal que ha perduda i que dubt si tiraré a la bústia o al primer poal de fems que em trobi).
Tant de bo fossis aquí, com aquella nit!

Parlàrem de l’article que havies publicat a Cultura Obrera contra la perniciosa pedagogia bèl×lica de la festa de Moros i Cristians, amb tota la recreació de la violència d’uns temps passats que calia superar amb l’acció directa del cada dia. Els de l’orquestra, uniformats com calia anar en aquelles hores, quan van acostar-se a Montision per cobrar a les dues de la nit, van ser confusos amb falangistes. Quasi els tanquen, els guàrdies!

Els autèntics arribarien el diumenge carregats d’armes i mala bava. I tu, batle, com un Joan Mas, vas dirigir la resistència a Montision. Llavors et caçaren, després d’una epopeica fugida a Menorca. I et mataren.

Ja ho veus el que ha esdevingut un vot, vatuadell!: una tallada de síndria plena de pinyols.

Damià Quetglas

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT