WHITE CHRISTMAS

795
Fotografia cedida per Maria Vives, de ca la comare Tossera.

Hollywood, o vés a saber què, ha creat en l’imaginari col·lectiu el Nadal blanc, el “White Christmas” de tantes cançons. Cert és que, per aquí, el fred és intens a les acaballes de l’any, però no tant com per conviure amb la neu que mai no falta als Betlems particulars a base de farina o pólvores de talc.

Tanmateix la neu és l’única coincidència d’aquesta fotografia amb el típic i tòpic Nadal. De fet, la imatge capta una panoràmica aèria del Port de Pollença, aquell Port de Pollença previ al boom turístic amb més solars que cases i amb la plaça de bous en primer pla.

Datar la fotografia és senzill, ja que poques vegades la neu arriba a aferrar a nivell de mar. Es tracta d’una instantània de l’any 1956, el popular Any de la Neu, quan, per un seguit de circumstàncies, una onada de fred siberià va envair aquesta part del món i s’hi instal·là durant algunes setmanes.

Molt més càlides són les referències a la plaça de toros del Port, un espai “polivalent” en diríem avui en dia. No debades, a més d’espectacles taurins com la “Festa Campera” que organitzaren el mediàtic torero Luís Miguel Dominguín i la seva esposa, l’actriu Lucia Bosé cap a la dècada del 50, també s’hi feren revetles i balls amb els grups de moda; entre altres hi actuaren “Els Valldemosa”.

PUBLICITAT

Tanmateix, la neu es va fondre i la plaça de toros fou esbucada cap allà el 1965 o el 1970.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital