VUITÈ DIA: TRANQUIL·LITAT A LES PORTES D’UNA SETMANA COMPLICADA

691
Teixits Vicenç aporta retalls de roba per a la confecció de mascaretes per als hospitals de Mallorca. Ho fan a través del Col·lectiu de Moda en col·laboració amb IB-Salut.

Tant des del Centre de Salut com des de la Policia Local, destaquen que Pollença viu amb tranquil·litat aquests primers dies de confinament per mor de la COVID-19. Això no obstant, cal evitar sortir al carrer, ja que estam a les portes d’una setmana complicada.

Tot i que, al Centre de Salut de Pollença, no els consta que hi hagi cap persona contagiada de coronavirus, ahir el nombre d’infectats en el conjunt de les illes Balears es va dispara amb una quarantena de noves infeccions i dues defunciosn. A hores d’ara, a les illes Balears, hi ha 246 persones contagiades, 8 defuncions i 11 altes. Mentre que, al conjunt de l’Estat espanyol, la xifra d’infectats arriba als 25.000 i de defuncions a 1.326. En aquest sentit, el president del Govern espanyol, Pedro Sànchez, a la compareixença d’ahir vespre va apuntar que “arribaran dies molt durs”. De fet, fins i tot va reconèixer que estava disposat a canviar d’estratègia, però no va anunciar noves mesures.

Sense infectats

Al Centre de Salut de Pollença, no els consta que hi hagi cap infectat al municipi. Això no obstant, s’ha de dir que no es fan proves a la població general si no és necessari l’ingrès hospitalari.

Sobre l’arribada de tests ràpids anunciats pel Govern espanyol, la coordinadora del Centre de Salut, Alejandra Valero, comenta que “només es faran a personal esencial (sociosanitaris, policia, bombers…) amb símptomes”.

PUBLICITAT

Respecte un possible punt ràpid de detecció al municipi, la doctora Valero va assenyalar que encara no s’ha determinat si vendrà un vehicle en cas que fos necessari o si es faran en un lloc concret.

Tranquil·litat

Des de l’àmbit polític, tant la Policia Local com el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, destaquen la tranquil·litat, però també insisteixen en la necessitat de respectar el confinament per eradicar la COVID-19.

Sobre la nova ordre ministerial publicada ahir 21 de març al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) que decreta separa els usuaris de les residències en quatre grups com a mesura per contenir la COVID-19 en un dels grups més vulnerables, el batle Cifre Ochogavia va assegurar que “de moment, no s’ha detectat cap contagi a la Residència de Pollença. Tot i amb això estam preparats per si això ocorregués”.

Aquesta nova ordre ministerial, també apunta que els permisos i les llicències de conducció, així com altres autoritzacions administratives per conduir, el període de les quals venci durant l’estat d’alarma i les seves successives pròrrogues, quedaran automàticament prorrogats fins seixanta dies després d’acabar el confinament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT