VUITANTA-UNÈ DIA: XARXA SOCIAL DE SUPORT MUTU POLLENÇA

145

Ahir, 4 de juny, vuitanta-unè dia d’estat d’alarma, es va donar a conèixer a través de les xarxes socials el grup local de Pollença de la Xarxa de Suport Mutu; una xarxa de veïns que s’organitzen per ajudar-se els uns als altres, però també aspiren a enfortir la comunitat i el teixit veïnal.

En aquests moments de crisi social i econòmica, és hora de fer pinya. Així que, si estau interessats en participar amb la Xarxa de Suport Mutu de Pollença i ajudar els pollencins que ho necessitin, només s’ha d’emplenar aquest formulari.

El Club Pollença va fer un segon lliurament de productes de primera necessitat a l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament.

Obres al passeig Voramar

Per altra banda, ahir s’iniciaren les obres al passeig Voramar, on es va obrir una síquia per instal·lar la canonada que ha de recollir les aigües brutes que s’abocaven a la mar i que, a més de males olors, contaminaven l’aigua de bany.

Obres al passeig Voramar.
Obres al passeig Voramar.

Molt prop del passeig Vormar, al passeig Anglada Camarasa del Port de Pollença, alguns veïns es queixaven que feia quatre dies que estaven a les fosques i que “si avui no ho han reparat, avui vespre hi tornarem estar”.

PUBLICITAT
Els problemes amb les males olors persisteixen a la Cala Sant Vicenç.

Balanç covid-19

Al Centre de Salut de Pollença, no hi ha hagut res de nou durant els darrers dies.

Segons les dades de les 24 hores prèvies a ahir 4 de juny, a les illes Balears, no hi va haver ni cap nou contagi ni cap nova defunció. Ara bé, en el recompte d’òbits, hi ha un desquadre de 17 persones entre les dades de la conselleria de Salut (segons la qual 226 persones han mort per coronavirus) i el ministeri de Sanitat (segons el qual, a les illes Balears, hi ha hagut 209 defuncions per covid-19).

Des que es va iniciar la pandèmia, la covid-19 ha afectat a 2.198 persones de les illes Balears de les quals 226 han estat exitus i 1.725 han superat la malaltia.

Ahir varen transcendir també les dades de la segona tongada de l’estudi de seroprevalença a les illes Balears, on s’han fet proves a 63.564 persones; entre les quals només 1’5 per cent ha presentat anticossos. Les proves s’han realitzat entre el 18 de maig i l’1 de juny. A la primera tongada, un 2’5 per cent de les persones presentaven anticossos.

A nivell mundial, s’han registrat 6.588.761 casos de coronavirus i 388.416 defuncions. El país més afectat per la covid-19 són els Estats Units d’Amèrica amb 1.867.595 persones i 107.915 defuncions, seguit de Brasil amb 584.016 casos i 32.548 defuncions, i de Rússia amb 440.538 casos i 5.376 defuncions. L’Estat espanyol, amb 240.660 casos i 27.133 defuncions, és el cinquè país del món més afectat per la pandèmia.

Canvi constant sobre l’obertura de fronteres

El Govern espanyol va tornar canviar les dates d’obertura de fronteres del 22 de juny, quan s’iniciarà la “nova normalitat”, a l’1 de juliol. Aquesta és l’enèsim canvi que es fa sobre una qüestió de molt interès a les illes Balears, on el turisme és la principal font d’ingressos. De fet, avui, l’executiu espanyol ha d’autoritzar, o no, el Govern de les illes Balears per fer una provat pilot de turisme a les illes Balears.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT