VUITANTA-TRESÈ DIA: UN INCENDI I UN NOU CAS DE VIOLÈNCIA MATXISTA

505

Ahir, dissabte 6 de juny, viutanta-tresè dia d’estat d’alarma, a Pollença, hi va haver dos successos destacables: s’incendià un motor elèctric en un habitatge del carrer Cecili Metel i es produí un nou cas de violència matxista.

Per sufocar l’incendi, es va desplegar un important dispositiu d’efectius. No hi va haver ferits.

Pel que fa al cas de violència de gènere, es va procedir a la detenció del presumpte agressor.

Finalment, ens hem de fer ressò del comentari d’un lector que ahir va pujar amb bicicleta a Formentor i diu així: “Les fronteres no sé com s obriran, però allò que és segur, és que ja hi ha molts de turistes per el Moll. (…) em trobat un grup de devers 14 ciclistes estrangers que baixaven, tots anaven vestits iguals. No sé com han arribar a Mallorca o si han fet quarentena. El que és segur és que cada día arriben avions de l’estranger”. A més a més, aquest home afegeix que la Badia torna estar plena de vaixells fondejats.

PUBLICITAT

L’homenatge a Miquel Bota es farà a la Parròquia

Degut a la inestabilitat meteorològica, l’homenatge al poeta i cronista de Pollença, Miquel Bota Totxo, en motiu del centenari del seu naixement es farà a la Parròquia i no a la plaça Vella com inicialment s’havia convocat.

A més a més, també canvia l’hora per no solapar-se amb la Missa del diumenge. Així que, en comptes de començar a les 12 hores, aquest homenatge amb art, música i poesia començarà a les 12’30 hores.

Balanç covid-19

L’únic cas actiu de covid-19 a Pollença acaba l’aïllament aquesta setmana que ve, o sigui que evoluciona favorablement.

Al conjunt de les illes Balears, i segons dades del ministeri de Sanitat, s’han registrat 2.118 casos de coronavirus des que s’inicià la pandèmia. Durant les darreres 24 hores, s’ha produït un nou contagi; durant les dues darreres setmanes, se’nregistraren 54 i durant la darrera setmana, 17.

Pel que fa a hospitalitzacions, des que s’inicià la pandèmia, 1.167 casos han precisat ingrés hospitalari, dos dels quals durant els darrers 15 dies. Per altra banda, 169 persones han hagut de ser ateses a les Unitats de Cures Intensives (UCI), cap durant les dues darreres setmanes, i 209 persones han mort a causa de la covid-19, cap durant els darrers 15 dies.

Les dades del Ministeri presenten algun dequadament respecte les que aportava la conselleria de Salut del Govern de les illes Balears fins fa dos dies. Així, segons el recompte de la Conselleria, a les Illes, s’han diagnosticat 2.215 casos de coronavirus dels quals 226 han estat exitus i 1.764, han superat la malaltia.

A nivell mundial, s’han registrat ja 6.898.613 casos de coronavirus i 399.832 defuncions. El país més afectat per la pandèmia són els Estats Units d’Amèrica amb 1.920.061 casos i 109.802 defuncions, seguits de Brasil amb 672.846 casos i 35.930 defuncions, i de Rússia amb 458.102 casos i 5.717 defuncions. Pel que fa a l’Estat espanyol, amb 241.310 casos i 27.135 defuncions, passa a ser el sisè país més afectat pel coronavirus, en ser superat per l’Índia amb 247.040 casos i 6.946 defuncions.

Gràfica amb l’evolució de la pandèmia de la covid-19 a les illes Balears des de l’11 de maig, quan es va adoptar un nou protocol de vigilància. Font: Ministeri de Sanitat.

Transport públic i privat al 100 per cent

Segons l’ordre ministerial publicada al Butlletí General de l’Estat (BOE) d’ahir dissabte, a partir de demà 8 de juny, es flexibilitzen les limitacions d’ocupació tant en transport públic com privat que es podran ocupar al 100 per cent tots els seients, al conjunt de l’Estat espanyol.

Això no obstant, l’ordre ministerial precisa que, quan l’ocupació ho permeti, es procurarà la màxima separació entre usuaris.

Pel que fa a transports privats particulars, l’ordre ministerial especifica que podran viatjar tantes persoens com places disposi el vehicle sempre i quan resideixin al mateix domicili. Si no és així, es limitarà a dues persones per fila de seients, respectant la màxima distància possible.

Finalment, a motocicletes, ciclomotors i vehicles de la categoria L, es podran ocupar les dues places homologades. Tant conductor com passatger estan obligats a dur guants.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT