VUITANTA-SISÈ DIA: PEDIATRIA REPRENDRÀ REVISIONS I VACUNACIONS

182

Ahir, dimarts 9 de junys, vuitanta-setè dia d’estat d’alarma, Pollença va viure un altre dia de normalitat excepcional. De cara a la setmana que ve, al Centre de Salut, es reprendran les revisions pediàtriques fins als 6 anys i totes les vacunacions. En aquest sentit, la coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la doctora Alejandra Valero, destaca que és “important la vacunació de meningococ ACWY”. Per això, “hem de repescar tots els nascuts els anys 2001, 2002, 2006 i 2007 que no s’hagin posat cap dosi d’aqueta vacuna”, apunta Valero. És més “enguany toca, per calendari, la vacunació dels anscuts el 2008”. Tots aquests infants i joves “encara que siguin grans els vacunarà l’infermer de pediatria”, comenta Valero.

Per altra banda, durant tot l’estiu, al Centre de Salut, continuaran amb el triatge telefònic dels pacients i, si és necessari, pactaran una visita presencial com ara.

Què passa amb les Banderes Blaves?

Fa uns dies, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, explicava que aquest estiu no hi hauria Banderes Blaves, perquè l’Ajuntament no les havia sol·licitat.

Avui, la premsa autonòmica es fa ressò que les platges de cala Barques, cala Molins i Formentor comptaran amb la Bandera Blava. Demanat al batle Cifre Ochogavia què havia passat ha explica que “aquestes banderes són les que es varen demanar l’any passat”. O sigui que l’any que ve les platges de Pollença no tendran Bandera Blava, perquè enguany no s’han demanat.

PUBLICITAT
Ahir va circular la imatge d’un rusc sospitós de ser de vespa asiàtica. Després de consultar-ho amb els tècnics de l’àrea de Medi Ambient, la Policia Local ha informat que es tracta d’un vesper normal i corrent.

Balanç covid-19

Al municipi de Pollença, no hi ha cap cas actiu de coronavirus, ja que el darrer afectat per la malaltia va rebre l’alta mèdica aquesta setmana.

En el conjunt de les illes Balears, el nombre de casos registrats arriba als 2.240 després que durant dilluns es detectassin dos nous casos. Per altra banda, després d’una setmana sense defuncions a causa de la covid-19, ahir va morir una persona elevant així als 227 persones mortes per coronavirus. Finalment, 13 persones varen rebre l’alta durant el dia d’ahir. Per tant, hi ha 1.798 persones que han superat la covid-19. Pel que fa als casos actius a les illes Balears, n’hi ha 215.

A nivell mundial, el coronavirus ha afectat a 7.250.909 persones i ha estat causa de mort de 411.572 persones. El país més mal parat per la pandèmia són els Estats Units d’Amèrica amb 1.979.893 csos i 112.606 persones, Brasil amb 739.503 casos i 38.406 defuncions; Rússia amb 493.023 casos i 6.350 defuncions. L’Estat espanyol, amb 241.966 casos i 27.136 defuncions, és el sisè país del món més afectat per la covid-19, per darrera de Regne Unit i de l’Índia.

Alemanys a les segones residències

Amb la posada en funcionament de la prova pilot de turisme que començarà a les illes Balears aquest 15 de juny, permetrà als alemanys en segones residències instal·lar-se a les seves cases mallorquines.

Al municipi de Pollença, el turisme alemany té poca presència. En canvi, sí que hi ha alemanys amb segones residències al municipi.

Pel que fa al turisme britànic, majoritari a Pollença, haurà d’esperar a què la situació epidemilògica millori al Regne Unit. A l’hora que també s’haurà de comptar amb els permisos de la Unió Europea per, arribat el moment, establir un corredor segur.

Avui, edició en paper de PUNT iNFORMATIU

Tal i com vàrem avançar ahir, el PUNT iNFORMATIU Pollença reprèn l’edició en paper després d’haver-se aturat temporalment per mor de la crisi sanitària de la covid-19.

Durant aquest temps, hem informat diàriament a través del digital. Continuarem fent-ho. Aquest contacte amb els lectors, ens ha donat molt de coratge tot el temps.

Per altra banda, també volem reconèixer la paciència dels lectors de paper que, durant aquests moments en què tan necessària és la informació, no han pogut comptar amb el quinzenal. A partir d’avui, retornam en paper i continuam amb el digital, i el compromís d’informar de manera seriosa i responsable sobre allò que passa aquí mateix.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT