VUITANTA-NOVÈ DIA: DEL MALLORCA-BARÇA AL MALLORCA-BARÇA

168
Tres mesos després d'haver estat precintats, els infants podran tornar jugar als parcs infantils.

Ahir, divendres 12 de juny, vuitanta-novè dia d’estat d’alarma es varen complir tres mesos des d’aquell 13 de març en què els aficionats al futbol varen veure com les expectatives de viure el Partit de la temporada foren engolides en un tres i no res. Finalment, el Mallorca – Barça es disputarà avui, 13 de juny, a l’estadi de Son Moix i a porta tancada.

Tothom recorda què feia o què havia de fer aquell vespre del 14 de març, quan el president del Govern espanyol, Pedro Sànchez, va sortir per la televisió i va anunciar l’estat d’alarma.

Aficionats al futbol o no, qui més qui menys sabia que, en aquelles hores, el Mallorca – Barça havia de jugar el partit més esperat de la temporada 2019/20. No es jugava res.

Ha passat un trimestre que tan sols no és una temporada, com caldria esperar pel titular. Hem viscut moltes coses durant aquests tres mesos. El coronavirus ens ha baratat la vida i ens ha canviat l’època, una època en què la incertesa és el ferm del camí.

PUBLICITAT

Balanç covid-19

Ahir, 12 de juny, a les illes Balears s’havien detectat quatre nous contagis de coronavirus amb la qual cosa el nombre de contagis des que s’inicià la pandèmia és de 2.251 persones afectades. Per altra banda, també s’havien curat 4 persones amb la qual cosa el nombre d’altes arriba fins al 1.820 persones. Durant les 24 hores prèvies al 12 de juny, no hi va haver cap defunció de manera que el nombre d’òbits per covid-19 es manté ne 227. Els casos actius es mantenen en 204.

A nivell mundial, la pandèmia del coronavirus ha afectat ja 7.652.949 persones i ha estat causa de mort per a 425.903 persones. La xifra de recuperats arriba als 3.600.000.

El país més afectat per la pandèmia són els Estats Units d’Amèrica amb 2.048.986 persones afectades i 114.669 víctimes mortals per coronavirus. El Brasil, amb 828.810 contagis i 41.828 defuncions, és el segon país més afectat pel coronavirus. I Rússia amb 510.761 casos i 8.884 defuncions és el tercer país amb més incidència de la covid-19. L’Estat espanyol, amb 243.209 casos i 27.136 defuncions, és el sisè país més afectat per la pandèmia.

Temporalment, no hi haurà restriccions per pujar a Formentor

La direcció general de Trànsit va comunicar ahi que, temporalment, no hi haurà restriccions per circular per la carretera de Formentor, des de la platja fins al Far.

Les restriccions s’havien d’aplicar a partir de dia 15 de juny, però, per mor de la covid-19, “actualment no hi ha una elevada concentració de vehicles”, apunten.

Aquesta és una situació temporal que Trànsit pot cancel·lar tan aviat com la mateixa Direcció General consideri oportú. En aquest sentit, convé recordar que el Goverrn de les illes Balears i el Consell de Mallorca, institucions implicades en aquest projecte, es manifestaren aquests dies a favor de tornar restringir el trànsit a la carretera de Formentor al·legant motius medi ambientals i de model de transport. En canvi, des de l’equip de tovern de l’ajuntament de Pollença, tot i no tenir més competència al respecte que albergar els terrenys dins el municipi, es posicionaren en contra de les restriccions.

Dos hotelets del Moll obrin

Aquests dies obren les portes dos petits hotels del Moll, el Torre Playa de devora la zona humida de la Gola, amb servei de cafeteria i restaurant, i l’Hostal Borràs de la plaça Miquel Capllonch, que també disposa de cafeteria i restaurant.

Vetlada musical dedicada al suïcidi

Avui, dissabte 13 de juny, a les 19 hores, al Claustre de Sant Domingo, hi haurà una interessant vetlada durant la qual, a més d’afrontar el tema del suïcidi, es repassarà la qüestió del sacrifici dins l’òpera.

L’acte començarà a les 19 hores amb una taula rodona “Sobre el suïcidi” amb la participació de la presidenta de l’Associació de Familiars i Amics de Supervivents per Suïcidi a les illes Balears (AFASIB), Maria Francisca Morell; la psícologa clínica, Nicole Haber; el doctor en Filosofia, Natanael F. Pacheco, i la soprano, Guiomar Cantó.

Segons els organitzadors, “el suïcidi és la primera causa de mort no natural a les Illes Balears, amb 103 casos el 2017 segons dades del INE. En canvi les morts per accident de trànsit del mateix any foren 57”.

A partir de les 20 hores, al mateix Claustre de Sant Domingo, la soprano Guiomar Cantó i el pianista Francesc Blanco donaran visibilitat al suïcidi, a través de personatges que han sacrificat la seva vida en l’escena lírica com Giulietta (juntament amb Romeu), Medea, Anna Bolena, Lucrezia Borgia, Carmen, Norma, Violetta o Liu com a personatges de les respectives òperes han fet sacrificis amb les seves vides que les han conduït a la mort o fins i tot s’han suïcidat en escena.

Euroclàssics aprofita “aquest recull de personatges i arguments per transmetre valors socials des de la música clàssica i visibilitzar el suïcidi”, perquè “tal com defensen actualment els psiquiatres, visibilitzar el suïcidi i considerar-ho un greu problema de salut pública són les claus per a la seva prevenció”.

El preu de l’entrada general és de 15 euros i per als estudiants, 5 euros.

Reobren els parcs infantils

A partir d’aquest dissabte 13 de juny, els ajuntaments de les illes Balears poden obrir els parcs infantisl públics amb les pertinents condicions de seguretat.

Aquesta és una de les mesures adoptades pel Govern de les illes Balears que, amb la Fase 3, recupera competències que no ha tengut durant els primers estadis de l’estat d’alarma.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT