VUITANTA-CINQUÈ DIA: RESTRICCIONS FORMENTOR, MÉS AJUDES SOCIALS, ACTIVITATS…

315

Ahir, 8 de juny, vuitanta-cinquè dia d’estat d’alarma, l’excepcional normalitat va tornar marcar una jornada durant la qual es va anunciar que, a partir del 22 de juny, tornen les restriccions per pujar a Formentor. A més a més, diferents col·lectius locals ajuden davant les necessitats econòmiques i socials derivades de la crisi del coronavirus. I, mica en mica, l’activitat es reprén al Club Pollença.

Balanç covid-19

Al municipi de Pollença, fa setmanes que no hi ha cap nou contagi de covid-19 i l’únic cas actiu no només ha acabat l’aïllament, sinó que ha superat la malaltia. Des que s’inicià la pandèmia, s’han registrat 8 casos, un dels quals va ser morir per mor de la malaltia.

A les illes Balears, fa una setmana que no hi ha cap defunció per covid-19 amb la qual cosa el nombre de víctimes de coronavirus es manté en 226. Sí que es produiren 8 nous contagis, de manera que els casos de covid-19 a les illes Balears ha afectat 2.238 persones. I se’n curaren 4, amb la qual cosa han superat la malaltia 1.785 persones. Pel que fa als casos actius, n’hi ha 227.

A nivell mundial, la pandèmia supera els set milions; 7.076.187 casos confirmats, i ha estat causa de mort de 404.360 persones. Els Estats Units d’Amèrica amb 1.954.936 casos i 110.865 defuncions, és el país més afectat del món pel coronavirus. El segueixen Brasil amb 691.758 casos i 36.455 defuncions, i Rússia amb 476.043 casos i 5.963 defuncions. L’Estat espanyol, amb 241.717 casos i 27.136 defuncions, és el sisè país més afectat pel coronavirus, després del Regne Unit i de l’Índia.

PUBLICITAT
El PSOE ha fet donatius a les germanes dels Sagrats Cors i a la Parròquia del Port, per ajudar les persones que ho necessiten.

Solidaritat de Teixit Empresarial i PSOE

L’associació Emprèn Pollença del Teixit Empresarial va lliurar ahir un lot d’aliments bàsics a l’àrea de Serveis Socials de l’ajuntament de Pollença.

Per la seva banda, l’agrupació socialista de Pollença va fer un donatiu de 500 euros a les missioneres dels Sagrats Cors i altres 500 euros a la Parròquia del Port per la important tasca que duen a terme en aquests moments en què la crisi social i econòmica s’ha vist incrementada per mor de la crisi sanitària de la covid-19.

Emprèn Pollença va fer un donatiu a l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Dibuixants del Club a la recerca de “Fruites i fruiters”

Per segon dimarts consecutius, els participants a l’activitat de dibuix del Club Pollença sortiran a pintar a l’aire lliure, a la recerca de “Fruites i fruiters”.

Totes les persones interessades en participar en aquesta activitat, es trobaran a les 19’30 hores, a la terrassa del Club Pollença. Des d’aquí aniran cap a la zona de l’església del Roser Vell i cercaran fruiters per pintar.

Qui vulgui pintar des de casa, també ho poden fer, inspirant-se amb les fruites que tenen a l’abast. I desprén enviar les obres al whatsapp 697 22 59 68

Tant les obres d’aquells que hagin participat a la trobada presencial com als que hagin pintat des de casa, formaran part del collage setmanal que el Club Pollença comparteix a les xarxes socials.

Durant les setmanes de confinament i fins que la desescalada no ho va fer possible, aquesta activitat de dibuix del Club Pollença s’ha fet des de casa.

Les abraçades va ser el tema de la setmana passada, quan els dibuixants del Club pogueren tornar a sortir a pintar de manera presencial.

Tornen les restriccions a Formentor

A partir del 22 de juny, data en què, previsiblement, les illes Balears passaran a la nova normalitat, tornaràan les restriccions a la carretera de Formentor. O sigui que els vehicles privats a motor, no hi podran passar per anar al Far, entre les 10 i les 19 hores.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha comunicado al Govern, al Consell i a l’ajuntament de Pollença, que no calia restringir el trànsit a la carretera de Formentor “fins que les circumstàncies del trànsit dins del procés de desescalada evidenciïn la necessitat”. Això no obstant, el Consell de Mallorca considera que les restriccions a la carretera de Formentor no només són per qüestions de trànsit, sinó per a la “preservació i protecció ambiental”.

Ben al contrari, des de l’ajuntament de Pollença, el batle Bartomeu Cifre Ochogavia s’oposa a l’aplicació de les mesures restrictives fins que no arribin els turistes. En aquest sentit, Cifre apunta que “no té sentit mentre les fronteres estiguin tancades, més encara quan ens diuen que hi ha un major risc de transmissió del virus en el transport públic col·lectiu que ens vehicles privats”. Tot i amb això, reconeix que la platja de Formentor, durant aquestes setmanes passades, ha estat “saturada”, per la qual cosa demana “solucions” a la falta d’aparcaments.

Per la seva banda, des de la conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, també partidària de mantenir les restriccions a la carretera de Formentor per consolidar un nou model de mobilitat, informen que el servei de llançadera s’adaptarà a les circumstàncies. De fet, apunta cap a una oferta progressiva, flexibilitat de freqüències per adaptar-se a la demanda real.

Com l’any passat, les restriccions a la carretera de Formentor per accedir a Far, es mantindran fins als 15 de setembre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT