VISITA DE CORTESIA A CAN MORATÓ JUST QUAN ACABA EL TERMINI PER PRESENTAR IDEES PER A LA RESTAURACIÓ

570
Representants polítics i tècnics del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament han realitzat avui una visita a la fàbrica de catifes de can Morató, comprada recentment per Colonya Caixa Pollença. Foto: B. Cifre.

Aquest matí, la directora general de Patrimoni del Consell de Mallorca, Kika Coll, i la vocal amb vot de la Ponència Tècnica d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Francisca Cursach, han realitzat una visita de cortesia a l’antiga fàbrica de catifes de can Morató, recentment adquirida per Colonya Caixa Pollença.

No hi ha pogut assistir cap respresentant de la direcció general de Medi Ambient, que també ha d’informar sobre aquest conjunt arquitectònic catalogat com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia i alguns tècnics de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament, han acompanyat la comitiva del Consell de Mallorca.

Fa unes setmanes, la caixa d’estalvis pollencina va convidar polítics i tècnics “a visitar la Fàbrica in situ, per refrescar-los el tema. De fet, mirarem que venguin més polítics, perquè vegin la importància d’aquest element patrimonial i la urgència de la seva conservació”, ha apuntat el director general de Colonya Caixa Pollença, Gabriel Bauçà qui ha qualificat la visita d’avui de tècnica, per avaluar la situació de degradació del conjunt d’edificis que conformen la Fàbrica.

PUBLICITAT
Foto: B. Cifre.

Darreres hores per presentar idees

D’aquí un parell mallorquí d’hores, a les dotze de la nit d’avui dilluns 6 de juliol, acaba el termini per presentar idees per a la futura restauració de can Morató, un edifici que més enllà del seu valor arquitectònic, té un valor sentimental, ja que va ocupar molts pollencins i pollencines durant la primera meitat del passat segle XX. De fet, quan Colonya Caixa Pollença va anunciar l’interès d’adquirir aquella fàbrica que, entre altres, va enviar catifes a la mateixa Casa Blanca, als Estats Units d’Amèrica, els pollencins varen veure amb molt bons ulls la decisió. I és que, des del primer moment, Colonya ha manifestat la voluntat de recuperar els edificis originals, així com el desig de traslladar-hi la seu central. Per aquesta raó, es va convocar un concurs d’idees del qual ha de sortir el projecte de rehabilitació i que, com tot, es va haver d’ajornar per mor del confinament per la covid-19.

El director general de Colonya Caixa Pollença, Gabriel Bauçà, ha avançat que “ens han arribat normbrosíssims avantprojectes per rehabilitar la Fàbrica”.

Amb totes les idees damunt la taula, Colonya designarà un equip tècnic, “perquè valori i esculli aquells avantprojectes que més i millor s’ajustin a la restauració de can Morató. Aleshores, els escollits seran informats i procediran a redactar el projecte, ajustant-se ja als requisits que es marquin des de Patrimoni”, ha comentat Bauçà qui no ha dubtat en manifestar que “confiam que els tràmits siguin ràpids”.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, ha apuntat que fa uns dies va coincidir amb la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i, encara que de manera informal, li va demanar celeritat per part de l’entitat supramunicipal a l’hora de redactar l’informe preceptiu de la Fàbrica, per així poder iniciar les obres tan aviat com sigui possible.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT