VINT-I-VUITÈ DIA: PASQUA FLORIDA I CONFINAMENT PARCIAL

466
L'associació de Confraries ha avançat el donatiu de Nadal, ja que el confinament ha fet augmentar la demanda dels Serveis Socials.

Ahir, dissabte 11 d’abril, vint-i-vuitè dia de confinament, al Centre de Salut, varen atendre moltes telefonades, però res destacable. Per la seva banda, la Policia Local va posar sis denúncies i, a més a més, va detenir una persona per delicte contra la contra la seguretat vial, que conduïa sense carnet de conduir, i fou posada a disposició judicial.

Des d’ahir, es retorna al confinament parcial. Tanmateix, però, no serà fins dimarts 14 d’abril, primer dia feiner després de Pasqua, quan es retorni a l’activitat laboral. En aquest sentit, cal tenir present mesures higièniques com el rentat de mans i les preventives com mantenir una distància social de dos metres. Per altra banda, també es recomana l’ús generalitzat de mascaretes higièniques. Tot i que, segons la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero “no tenim una versió oficial. Les que es recomanarien per a la població general per anar pel carrer serien les mascarilles quirúrgiques, no les que duen filtre. La recomanació és per evitar que les persones que tenen la infecció, la puguin propagar. No per protegir-nos, ja que el virus no queda suspès a l’aire. És més important, en aquest sentit, mantenir la distància de seguretat. Pel que fa, a les casolanes, fetes de tela, han de ser teles el més impermeables possible, però que siguin transpirables. Complicat. I sempre millor amb dues capes de tela”.

Moltes consultes telefòniques

Durant la jornada d’ahir, al Centre de Salut de Pollença, es varen fer moltes consultes telefòniques, però res destacable. En el conjunt de les illes Balears, es va saber que hi havia 1.507 casos d’infecció, 102 defuncions i 757 recuperats, però també que hi havia 20 noves altes, 19 contagis  5 defuncions. Fet hi fet, dia 11 d’abril, a les 12 hores, els casos actius eren 648.

Atenció Primària ha posat en marxa 50 noves línies de telèfon i ha millorat el sistema d’atenció virtual a través de les xarxes. En aquest sentit, la Doctora Valero ha recordat que “tenim 3 targetes SIM que hem posat a 3 mòbils (2 dels quals deixats per l’Ajuntament i un que ha aportat un metge del centre) per poder retornar les cridades que rebem”.

PUBLICITAT
Avui diumenge, és dia de mercat que, durant l’estat d’alarma, es fa a la plaça de ca les Monnares seguint mesures de seguretat.

Lliurat el donatiu de les Confraries

L’associació de confraries de Setmana Santa de Pollença va lliurar a les monges dels Sagrats Cors el donatiu en forma d’aliments i productes d’higiene personal. Responent així a la crida feta per Càritas parroquial de Pollença i Port que, degut al confinament, han vist incrementada la demanda. En tot moment, Càritas es coordina amb els Serveis Socials de l’Ajuntament.

Amb aquest gest, les Confraries compleixen amb una de les seves característiques fonamentals com és l’ajuda a les persones que passen necessitat.

Altres institucions eclesials, com l’Obreria del Puig i particulars també han col·laborat generosament amb aliments i donatius en efectiu. Des de les Parròquies de Pollença, “agraïm de tot cor l’esforç de tots en aquests temps de dificultats col·lectives. Tant el donatius com les sol·licituds d’ajuda ens les podeu fer arribar al convent dels Sagrats cors (C/Mallorca – Pollença) com a la rectoria del Port de Pollença (Pça. Miquel Capllonch – Port de Pollença)”, apunten en una nota de premsa.

Conscients de la crisi desfermada pel coronavirus, l’associació de Confraries avança el donatiu de Nadal en aquesta Setmana Santa que no han pogut dur a terme les processons.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT