VINT-I-DOSÈ DIA: MÉS VIOLÈNCIA DE GÈNERE I SEGON POSITIU A LA RESIDÈNCIA DEL PORT

1211

La Residència Sèniors del Port de Pollença ha confirmat el segon positiu per coronavirus i ha informat que, en aquests moments, es realitzen les proves als 70 treballadors. Si algun usuari presentàs símptomes, també els fan prova, però de moment ningú no presenta aquests símptomes.

Pel que fa a les dues persones afectades, la directora de la Residència, Tania Muñoz, ha explicat que es tracta “d’un resident nou que va entrar fa tres setmanes i d’un resident que, ara fa dues setmanes, va retornar després d’un ingrés hospitalari”. Per tant, es tracta de dos casos molt definits. És més “un d’aquests dos residents, compartia habitació i a aquest altre usuari, li han fet la prova. El resultat ha estat negatiu”, ha afegit Muñoz.

Pel que fa a l’estat de salut, “tots dos estan estables, a planta i sense oxígen. Tres detalls positius”, ha senyalat Muñoz.

Per altra banda, la jornada va estar marcada per un nou cas de violència de gènere en què va haver d’intervenir la Policia Local. Fonts policials informen que no hi va haver lesions, però el presumpte agressor va quedar detingut.

PUBLICITAT

Ahir, diumenge 5 d’abril, es va viure el vint-i-dosè dia de confinament, una jornada normal dins l’excepcionalitat del moment. Avui, horabaixa, es farà la tercera desinfecció dels nuclis urbans del municipi de Pollença, això és Pollença poble, Port i Sant Vicençs, així com també les diferents urbanitzacions del municipi.

Un dia més la “normalitat” va imperar al Centre de Salut. En el conjunt de les illes Balears, a dia 5 d’abril, es varen produir 22 noves infeccions per coronavirus i 4 defuncions. En total, hi ha hagut 1.293 casos d’infecció per coronavirus de COVID-19, 75 defuncions i 461 recuperats.

Sobre nous possibles casos de coronavirus a la Residència del Port, la coordinadora del Centre de Salut, la Doctora Alejandra Valero comenta que “nosaltres no duim el control, de totes maneres sé que hi havia dues persones la setmana passada i una va ser negativa. El que no sé és a qui més hagin pogut fer proves ni els resultats. Jo confirmat només sé d’un”.

Per la seva banda, el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia, va posicionar-se a favor dels batles de la Federació d’Entitats Locals de les illes Balears (FELIP) partidaris que es passi la informació sobre les persones infectades per coronavirus, cosa que el Govern de les Illes Balears es nega a facilitar per evitar l’estigmatització dels pacients i de les seves famílies. Tot i amb això Cifre Ochogavia assegura que “ara és més important fer tests”.

En aquest sentit, també coincideix la Doctora Valero, a qui li hem demanat sobre l’estudi de seroprevalència anunciat pel Govern espanyol, “ara mateix, és més important fer tests i confirmar realment a tots els que tenen símptomes, que com ja saps, tampoc ho feim, només si hi ha símptomes en personal essencial i persones vulnarables i si han d’ingressar”.
Pel que fa a l’aïllament dels assimptomàtics, la Doctora Valero ho té clar “per detectar-los hauríem de fer com Corea del Sud, que va testar pràcticament a tothom… però això ara mateix em sembla inviable”. El Govern espanyol ha donat fins a dia 10 d’abril a les comunitats autònomes per lliurar un llistat d’infraestructures disponibles per aïllar assimptomàtics.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT