VÍDEO I CRÒNICA D’UN INTENS SUS PATRONAL

1965

Ahir Pollença va viure el sus oficial de les festes de la Patrona; un sus que se va viure amb tanta força com sonen les canonades a Monti-sión. Varen ser moltes coses i molt intenses que ompliren durant tot el dia els carrers de Pollença.

El matí ja se va fer entrega de les espases elaborades per Fernando Perianes als diferents càrrecs. 

A les 14 hores, en presència del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, varen tenir lloc les canonades i la penjada de bandera.

PUBLICITAT

Just després de tot això, a l’interior de l’Ajuntament, va tenir lloc la inauguració de l’exposició dels programes dissenyats per participar al Concurs de disseny del programa de la Patrona 2016. També se va entregar un premi de 600 euros a Francisca Cifre, la guanyadora del concurs.

Però a l’horabaixa encara hi va haver moltes més coses. A la plaça Major, va tenir lloc l’exhibició de Judo del club “Mallorca Nord”. Gairebé entrada la nit tornaren a sonar les cornetes, que passaren per locals com La Birreria o el 1550, que feren la seva pròpia penjada de banderes.

Avançada la nit, la televisiva Neus Albis va pronunciar el pregó d’enguany, titulat “Una finestra al mon”. Seguidament i sense sortir del Claustre, la Banda de Música de Pollença va oferir un concert durant el qual es va retre homenatge als ex-directors, Bernabé Sanchís i Vicenç Fontanelles, presents a l’acte, i Ramon Juan Garrigós, que no hi va poder ser. Entre les peces que interpretà la Banda, s’ha de destacar l’estrena a Pollença del pasdoble “Ramon Cifre de Can Matas”, compost i dirigit pel Mestre Bernabé Sanchís en homenatge al músic pollencí. 

I, a la plaça Major, el cantant Damià Oliver va posar el punt final a una intensa primera jornada patronera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT