VEÏNS I AJUNTAMENT ES REUNEIXEN PER PACIFICAR EL CARRER FORMENTOR

551

Des de l’ajuntament de Pollença, s’han reunit en diverses ocasions amb el veïns del carrer Formentor al Port amb l’objectiu de “pacificar el trànsit en aquell carrer que, si bé no serà peatonal, sí que ens plantejam restringir la circulació, l’aparcament…”, tal i com va dir el batle, Miquel Àngel March.

Entre els punts d’aquell acord de govern que Junts Avançam va signar amb l’únic regidor d’Unió Mollera Pollencina (UMP), Andrés Nevado, hi havia la remodelació de la plaça Miquel Capllonch i l’embelliment del carrer Formentor. Durant aquests anys, s’ha treballat en la redacció d’un avantprojecte i, a hores d’ara, l’Ajuntament s’ha reunit en diverses ocasions amb els veïns de la zona a fi que el projecte final “respongui a allò que volen els veïns, uns veïns molt diversos que van des de ciutadans fins a hotelers, passant per restauradors i comerciants”, va explicar March.

I és que, a hores d’ara, l’avantprojecte de reforma de la plaça Miquel Capllonch i el carrer Formentor té dos vessants. A la plaça Miquel Capllonch, “està molt clar que s’ha de pavimentar, s’ha d’instal·lar una pèrgola i s’han de fer algunes infraestructures”, va senyalar el batle March. En canvi, als carrers Formentor i ecònom Torres, “l’embelliment projectat s’ha de complementar amb qualque cosa més. No parlam de peatonitzar ni tan sols de semipeatonitzar, però sí de pacificar el carrer. Per aquesta raó, des de fa un temps ençà, ens reunim amb hotelers, restauradors, comerciants i veïnats de la zona que, per suposat, tenen interessos distints i que hem de fer l’esforç de consensuar per evitar perjudicar el mínim”, afegí Miquel Àngel March.

Entre altres qüestions, en aquestes reunions amb els veïns del carrer Formentor, el batle Miquel Àngel March va dir que “hem parlat de mil coses: de posar llambordes en comptes d’asfalt, de no posar-ne, de fer voravies amples o no, de restringir la circulació, de restringir el pàrking… És clar que, una vegada recollim totes aquestes propostes en el projecte final, aquest s’haurà d’aprovar i haurà de passar a exposició pública abans d’iniciar les obres”.

PUBLICITAT

Paral·lelament en aquestes reunions, l’Ajuntament ha presentat l’avantprojecte de reforma del carrer Formentor i de la plaça Miquel Capllonch del Port al Consorci de Places Turístiques, per obtenir una ajuda. Aquest Consorci ja va ajudar econòmicament en les obres de la primera línia al mateix Port de Pollença. És més, a l’esborrany dels pressupostos de 2019, “hi ha una partida pressupostària habilitada per a aquesta obra”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT