UNS ABOCAMENTS OBLIGUEN A RESTRINGIR EL BANY A CALA MOLINS

697
Un petit problema al clavagueram obliga a restringir el bany a cala Molins.
Un petit problema al clavagueram obliga a restringir el bany a cala Molins.

Uns abocaments d’aigües brutes a cala Molins obliguen a restringir el bany en aquesta platja turística de Sant Vicenç i a treballar de valent des de l’àrea de Medi Ambient a fi de resoldre el problema tan aviat com sigui possible.

Dies després d’haver-se detectat, i de descartar les panes més probables, es va detectar que s’havia produït un esboldrec en un pou negre ubicat al carrer Temporal, just a l’indret de les escales que baixen cap a Cala Molins. Davant les dificultats per accedir a aquest pou, que es troba a 7 metres de fondària, l’ajuntament de Pollença ha optat per una solució d’urgència: instal·lar un bypass que comuniqui aquest punt amb el següent pou i així evitar que, per aquella zona es produeixin nous abocaments.

Segons fonts municipals, va ser dissabte capvespre (6 de juny) quan es va detectar una petita surgència d’aigües térboles i fibra que sortia d’entre les roques, a l’avarador de cala Molins. A més de delimitar la zona de bany, es va procedir a desembossar el sector i netejar les canonades, que estaven en òptimes condicions.

Com que la surgència no desapareixia, s’optà per revisar tota la xarxa d’agües brutes d’aquell sector i, davant la manca de possibles panes, acordaren passar una càmera que tan sols va constatar allò que ja sabien: el clavagueram està en condicions. Descartades les avaries més probables, s’inicià una inspecció perimetral i es detectà una possible causa.
Entre i entre, es va produir una auditoria per comprovar la qualitat de les zones de bany al municipi de Pollença i, fins i tot en una situació complicada, varen poder corroborar que tots els protocols se seguien correctament.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT