UNIDES PODEM RETREU A L’EQUIP DE GOVERN QUE “S’OBLIDA” DE LA SEVA PROPOSTA D’AUGMENT DE PROTECCIÓ SOCIAL

147

Unides Podem retreu a l’equip de govern que “s’oblida” de la seva proposta d’augmentar la protecció social del municipi. Fa mesos que, des d’Unides Podem, “vàrem fer una proposta de modificació del Reglament regulador d’ajudes dels Serveis Socials a l’equip de Govern actual. Des de llavors, cap acció concreta i totes les bones intencions han resultat ser fum”. 

Per això, “ens sorprèn, molt negativament, que encara a dia 18 de febrer de 2021, no s’hagi publicat al portal d’exposició pública l’inici dels tràmits abans esmentats per escometre l’actualització i nova aprovació del Reglament regulador d’ajudes dels Serveis Socials (que data del 2014). L’hivern haurà passat, i aquesta actualització que pensam era i segueix sent tant necessària, ja no arribarà a cobrir els mesos més difícils de l’any en un Municipi turístic com és Pollença, i més en temps de pandèmia”.

A través del Batle, el passat 6 d’agost de 2020, Unides Podem va proposar com utilitzar els Romanents de Tresoreria l’any 2020. No varen obtenir resposta, motiu pel qual la formació morada assegura que “també és vàlida per al 2021”. Aquesta proposta es fa en base al Reglament d’altres municipis, sobretot Palma. Els motius són:

A més a més, Unides Podem comenta que “La Sra. Francisca Cerdà, regidora delegada de l’Àrea de Benestar Social no s’ha posat mai en contacte amb nosaltres durant tots aquests mesos, ni ha tingut l’empenta política d’escometre cap modificació, ni dignar-se a respondre a la nostra proposta. Pensam que aquesta manera de procedir implica una deixadesa de funcions i un abandó d’un intent d’augmentar el benestar de la ciutadania de Pollença i facilitar la tasca de les tècniques dels Serveis Socials. Per exemple, actualment les ajudes màximes anuals per família/expedient són de 1.344,6 euros. Tot el que passi d’aquesta quantia s’ha de justificar amb informes d’excepcionalitat (com recull el Reglament) el qual en una situació com l’actual de pandèmia i amb els preus dels lloguers a Pollença pot ser un calvari administratiu. I no només això. Les famílies en risc d’exclusió poden arribar a necessitar molt més suport econòmic. Una de les nostres propostes, per tant, és augmentar a 7.519,59 euros (1 vegada IPREM anual) la quantia màxima total d’ajudes per família/expedient de forma anual. Cal fer l’incís que aquestes quanties feien referència a l’IPREM de 2020, moment en què es va fer la proposta… ara tot s’hauria de revisar ja que una de les mesures del Govern Estatal ha estat augmentar l’IPREM per l’any 2021. En definitiva, continuar amb el model actual implica seguir fomentant la visió antiga, l’assistencialisme i beneficència que “els rics han d’ajudar als pobres fent donacions d’aliments”, provocant coes vergonyoses de persones que esperen recollir els aliments que els ajudin a sobreviure.

PUBLICITAT

Aquest és tant sols un dels exemples que Unides Podem apunta a la nota de premsa que podeu llegir integrament aquí i en la qual inclouen la proposta completa que podeu llegir al següent arxiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT