UNIDES PODEM RECLAMA MILLORES AL BOSQUET DE BÓQUER

235
Boquet de Bóquer. Foto: Unides Podem Pollença.

Unides Podem Pollença acaba de publicar un comunicat a través del qual demanen millores per la Bosquet de Bóquer, “un gran oblidat” destaquen a pesar de la seva excepcionalitat.

De fet, Unides Podem recull la preocupació de la ciutadania “interessada i preocupada pel Bosquet de Bóquer i en coherència amb la nostra visió sobre el medi ambient i com ens hi hauríem de relacionar”. Per això, proposen algunes idees “que esperem l’Ajuntament tingui en compte”.

Propostes

Aquestes són les propostes que Unides Podem fa a l’Ajuntament:

Acabar de perimetrar tot el Bosquet de Bóquer, incorporant només 3 o 4 entrades com a màxim, senyalitzades. A cada entrada, incorporar cartells informatius com els que existien anteriorment amb informació útil i les normes que han de respectar-se, així com les conseqüències de no cumplir-les.

PUBLICITAT

Fer un recull pedagògic de la informació més important com són els valors mediambientals i posar de relleu la gran presència d’ocells que, juntament amb el parc de la Gola, són un atractiu turístic de qualitat. Els anomenats birdwatchers, a qui se’ls pot convidar a visitar els dos indrets.

Realitzar una neteja a fons del Bosquet, recollint tot element que li és aliè i fent-ne un reportage fotogràfic per conscienciar a la població de l’estat en què es troba (per incidir en la problemàtica de la falta de civisme). Això comporta un seguiment cada 2 o 3 setmanes per part d’operaris de l’Ajuntament per comprovar que no es torna a acumular brutor.

Eliminar manualment les restes de tot intent de construcció artificial com els llocs on es volien posar faroles, així com l’estudi de la delimitació de possibles itineraris (ja creats) perquè el bosc es pugui anar regenerant en llocs on almenys, aparentment, el pas no està permès (a estudiar amb tècnics/ques forestals i mediambientals).

Gran jornada de neteja popular

En cas de no obtenir resposta o gest per part de l’Ajuntament, Unides Podem apunta que “ja ho plantejarem d’altres formes, podent arribar inclús a demanar que la ciutadania faci una gran jornada de neteja popular”.

Podeu llegir el comunicat d’Unides Podem Pollença íntegrament a través d’aquest enllaç.

Fa uns mesos, PUNT iNFORMATIU va rebre la queixa d’un ciutadà sobre l’estat del Bosquet de Bóquer i ho va recollir en aquest article. Aleshores, l’Ajuntament va fer una neteja.

Galeria de fotografies

Aquí teniu les fotografies d’Unides Podem, fetes al Bosquet de Bóquer aquest 21 de desembre. Aquest panorama, al seu parer, només es pot explicar per dos motius:

  • Inacció política i deixadesa.
  • Incivisme de la ciutadania i falta d’educació ambiental (entre d’altres).
Foto: Unides Podem Pollença.

“Publiquem això d’aquesta forma per fer arribar a l’Ajuntament de Pollença que si realment li importa aquest espai, posi mesures i no actuï a “cop d’alarma”. Si s’ha tornat a acumular nova porqueria, en tant sols 3 mesos, és perquè ningú hi ha tornat a entrar, ningú s’ha interessat i no és una prioritat fer alguna cosa amb aquest espai. A la passada legislatura, es va començar a tancar perimetralment el Bosquet, una acció que pot contribuir a limitar l’entrada de persones dins l’espai i a que qui ho faci, tengui menys llibertat pel fet de saber que els accessos són més visibles.”

Foto: Unides Podem Pollença.

“Així mateix, abans es podien trobar uns panells informatius amb contingut interessant sobre què es podia trobar dins el Bosquet (vegetació, etc.). Ara, els panells són així… molt informatius vaja.”

Foto: Unides Podem Pollença.

“També es va arribar a plantejar posar faroles dins el Bosquet (una idea brillant, clar que sí…). I avui en dia es segueixen trobant restes dels llocs on havien d’anar col·locades:”

Foto: Unides Podem Pollença.

“El que sí trobem, en un estat de conservació nul, és una antiga sitja, que es podria restaurar i posar com part d’un itinerari pedagògic:”

Foto: Unides Podem Pollença.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT