UNA SETMANA DESPRÉS I EL GOVERN DE POLLENÇA CONTINUA A L’AIRE

744
Instantània de les eleccions del 24-M a Pollença.
Instantània de les eleccions del 24-M a Pollença.

Una setmana després de les eleccions municipals i el futur govern de Pollença continua a l’aire. Encara que Junts Avançam (PSOE, Més per Pollença, Esquerra Republicana i ciutadans independents) s’ha reunit amb totes les formacions que han obtingut representació, el guanyador en nombre de vots, Tomeu Cifre de Tots per Pollença inicia els primers contactes oficials aquests dies. Per tant, per més avançada que estigui l’entesa entre Junts i Unió Mollera Pollencina (UMP), els independents del Port, no hi ha cap pacte en ferm.
L’assemblea d’Alternativa acordà per consens votar la investidura de Miquel Àngel March a canvi d’un acord sobre transparència i participació al nou consistori. En qualsevol cas, Alternativa no es planteja entrar a aquest govern per fidelitat al document de pactes que presentaren durant la campanya i que excloïen la possibilitat de governar amb partits de centredreta.
Junts Avançam necessita el suport d’un regidor més per assolir la majoria absoluta de nou vots, perquè Miquel Àngel March pugui ser investit batle de Pollença el 13 de juny. Per això, després de temptejar les dues opcions de centre, Junts va copsar que, mentre El Pi, molt descol•locats després de la desfeta del 24-M, mostrà poca disposició a entrar en algun govern, a UMP, la predisposició va ser bona. Els encontres amb els independents d’UMP han estat constructius i, a hores d’ara, les dues formacions s’han reunit en diverses ocasions, han posat en comú els programes i, fins i tot, han arribat a un principi d’acord pel que fa a inversions prioritàries per al Port com la peatonització de la plaça Miquel Capllonch o la dotació d’aquell nucli amb un pavelló cobert funcional. És més, tampoc no sembla que hagi resultat problemàtica la delegació del Port, tan important per a UMP, ja que Junts Avançam aposta per la descentralització d’algunes àrees municipals, amb la qual cosa el Port guanyarà en proximitat administrativa.
Finalment, March també va parlar amb David Alonso del Partit Popular (PP) qui, inicialment, té previst votar-se a ell mateix per evitar donar el vot a Tots per Pollença, la formació que va desmantellar la candidatura popular a dos mesos de les municipals.
Així les coses, tot i la bona predisposició d’UMP amb Junts Avançam, els independents del Port no tanquen les portes a Tots per Pollença de Tomeu Cifre amb qui es reuneixen demà 2 de juny. Tampoc l’únic regidor que conserva El Pi, Martí Roca, fa comptes marcar distàncies amb qui ha estat el seu soci de govern durant la passada legislatura i qui ha recollit el miler de vots que ha perdut la formació regionalista.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT