UNA PATRONA AMB ESPARDENYES ALS BALCONS

515

L’Associació 31-M convida els pollencins a penjar les espardenyes a finestres i balcons per simbolitzar unes festes de la Patrona marcades per la pandèmia del coronavirus.

Aquest 2020, l’horabaixa del diumenge 2 d’agost, dia de la Mare de Déu dels Àngels, Patrona de Pollença, no hi haurà simulacre de Moros i Cristians per evitar la mulitud de persones que omplen els espais de la festa. Ni moros ni cristians no es calçaran les espardenyes d’espart, blanques per a uns, de mil colors per als altres. La batalla a guanyar és diu covid-19 i, per això, tots els pollencins han de lluitar plegats, amb seny i responsabilitat. Per aquesta raó, justament, l’Associació 31-M anima a sumar-se a aquesta acció simbòlica de penjar les esperadenyes a finestres i balcons, perquè siguin visibles per a tothom qui passa pels carrers de Pollença.

Un dia abans de començar les atípiques festes de la Patrona de 2020, el programa d’actes s’ha repartit a locals i bars del Port i de Sant Vicenç. A més a més, avui mateix, s’acabarà de repartir als domicilis de Pollença poble.

Tot i amb això qui vulgui saber la programació d’aquestes festes de 2020, la trobarà impresa en paper al PUNT iNFORMATIU 595, que ara mateix és als punts de venda habitual.

PUBLICITAT

En versió digital, podeu accedir-hi a través del següent enllaç o bé descarregar-vos la versió del programa en pdf.

No hi haurà Moros i Cristians, però sí que hi haurà algunes activitats que rompran la rutina. De fet, el programa d’actes que apunta que, demà, 26 de juliol, a les 14 hores, les campanes de la Parròquia repicaran en senyal de festa. No hi haurà canonades; l’acte que els darrers anys havia cobrat gran popularitat i aglutinava nombroses persones a Monti-Sion.

Des de fa dècades, és costum endomassar les façanes amb banderes pollencines i sarraïnes durant la setmana de festes. L’Ajuntament, de fet, engresca la població a seguir aquesta tradició que omple els carrers de la Vila amb els colors dels dos bàndols, tot dos pollencins.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT