UNA ORIGINAL OBRA D’ART PINTADA PER NINS COLCANT EN BICICLETA

307

Poc s’imaginava en Jackson Pollock als anys setanta que la seva tècnica del dripping art arribaria Pollença al segle XXI en forma de nins i nines colcant en bicicleta. El dissabte 8 d’octubre va tenir lloc a la Plaça de ca les Munnares una curiosa iniciativa idea de l’artista pollencí Jaume Orejuela. “Pintar en Bicicleta” va ser el nom d’aquesta activitat en la que va col·laborar la delegació pollencina de l’Obra Cultural Balear. El taller consistí en pintar un gran mural sobre paper col·locat al terra amb l’ajuda d’uns aparells dissenyats específicament per aquesta activitat. Aquests aparells de fusta permetien que els al·lots que varen participar d’aquest happening poguessen divertir-se colcant en bicicleta i el mateix temps anar deixant un rastre de pintura de diferents colors.

L’activitat va començar devers les 17:30 de l’horabaixa amb amenaça de pluja, de fet caigueren algunes gotes. El paper de 50×12 metres ja estava col·locat al terra damunt un plàstic per no tacar la plaça, i un caramull de cons marcaven un circuit que els participants havien de seguir. De fet aquest circuit marcava tímidament la forma de l’arxipèlag balear. Una vegada tot preparat l’acció artística en grup va començar. S’acoblaren els braços de fusta a les primeres bicicletes i els nins començaren a rodar. I mentre uns donaven voltes, els altres aprofitaven per pintar el mapa de les illes amb una taula i pintures que des de el Taller cal Xino havien duit per a l’ocasió.

Després de 2 hores i 16 litres de pintura l’obra és va donar per conclosa, i l’objectiu principal de la trobada, passar-ho be creant una original obra d’art col·lectiva., va ser superat. El resultat va ser un immensa i estètica teranyina de colors.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT