UNA NOVA ONADA DE CALOR TORNA A DISPARAR AL MÀXIM EL RISC D’INCENDIS

533

Si algú pensava que la calor començava remetre, anava ben equivocat. Després d’un breu descans amb nits més fresquetes, la calor forta tornarà a envestir. Segons ja ha avisat l’Agencia Estatal de Meteorologia aquest cap de setmana s’espera una nova onada de calor que afectarà principalment el pla de Mallorca. Sembla però, que aquesta onada que succeirà principalment entre diumege i dilluns, no serà tan intensa com la de final de juliol.

Sigui com sigui, això torna a disparar el risc d’incendi al màxim. Per aquest motiu el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha demanat a la ciutadania «no abaixar la guàrdia» en matèria de mesures de prevenció contra els incendis forestals i ha recordat que “ens trobem en el mes de l’any on el risc és més elevat”.

Tot i aquestes altres temperatures aquest estiu, de moment, està sent més tranquil de l’habitual. L’any passat, a dia 6 d’agost, s’havien declarat 75 conats i 7 incendis forestals amb un total de 100,32 hectàrees afectades. Enguany, en canvi, la xifra s’ha reduït pràcticament a la meitat, amb 37 conats i 5 incendis amb un total de 33,3 hectàrees afectades, un 67% menys. Tot i això, s’han d’extremar les precaucions perquè aquesta xifra pot canviar d’un dia per l’altre amb un gran incendi com el que va haver-hi l’any passat a Cala Tuent.

Imatge d’un petit incendi succeït a la Font el passat 23 de Juliol

Per tot això és bo recordar, ara més que mai, els consells que dóna Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat:

PUBLICITAT

– A la partió de les finques, recuperar la franja llaurada de seguretat per trencar la continuïtat de la vegetació.

– A les marjades, pròximes a punts crítics, recuperar-les com espais de discontinuïtat perquè un possible incendi trobi dificultats per avançar.

– Als habitatges dins zona forestal, executar una zona de seguretat al voltant de l’habitatge per millorar l’autoprotecció de les persones i dels béns.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT