UNA FOTOGRAFIA SOBRE EL CONFINAMENT DE L’ARTISTA AINA PERELLÓ SELECCIONADA PEL PARLAMENT

1516

Una fotografía de l’artista pollencina, Aina Perelló, ha estat una de les quatre obres d’art seleccionades pel Parlament de les Illes Balears per retratar, des de diferents perspectives, els efectes i les conseqüències de la pandèmia de la covid-19.
L’obra de Perelló és tracta d’una fotografia de 90 x 120 centímetres que els lectors de puntinformatiu.cat varen poder conèixer en un dels lliuraments del serial “El confinament a través de la mirada fotogràfica d’Aina Perelló.”

Text de la mateixa Aina Perelló amb què acompanyà la fotografia seleccionada pel Parlament.

Segons la Comissió Assessora encarregada d’elegir entre les 71 propostes presentades, l’obra de Perelló “parla d’una sensació d’impotència pròpia d’aquest confinament però, al mateix temps, al·ludeix al caràcter universal de qualsevol pèrdua obligatòria de llibertat”.
La Comissió Assessora estava formada per la directora del Museu d’Art Contemporani de Palma “Es Baluard”, Imma Prieto, la directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Elena Ruiz, un representant de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears, Jaume Reus, i el cap del Negociat de Divulgació Institucional del Parlament de les Illes Balears, Jaume Munar, que ha actuat com a secretari, sense dret a vot.
El president del Parlament, Vicenç Thomas, després d’agrair a la comissió assessora la seva feina ha destacat que “amb aquestes quatre obres, la col·lecció del Parlament cobreix un període transcendent de la nostra història i ho fa amb la incorporació d’una nova tècnica fins ara absent al fons artístic de la institució com és la fotografia”. Thomas també incideix en què “les fotografies descriuen l’actualitat realitat i reflecteixen emocions i pensaments que moltes persones han tingut -i tenen- al llarg d’aquesta pandèmia a més de ser un sentit homenatge a totes les víctimes que està generant la covid-19”.
A més de la fotografia de la pollencina Aina Perelló, les altres tres obres seleccionades que s’incorporaran al fons artístic del Parlament són tres fotografies: “Illa” de Toni Amengual, “Muscari Comosum” d’Arantxa Boyero i “I miss how we were before” DE Bartomeu Sastre.
A la convocatòria d’adquisició d’una obra artística motivada per la covid-19 es presentaren un total de 71 propostes. Per adreça postal de l’artista, 65 procedien de Mallorca, 2 de Menorca, 2 d’Eivissa i 2 de Barcelona. A més, aquestes propostes s’han enquadrat en pintura (34 propostes), fotografia (13 propostes), instal·lacions/composicions (12 propostes), escultura (9 propostes) i vídeo (3 propostes). A més, 45 propostes han estat presentades per homes i 26 per dones.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT