UNA FIRA, NO FIRA

342
Foto: César Samarini.

La de 2020 haurà estat una Fira, no Fira. Una Fira perquè, tradicionalment, el quart diumenge després de sant Lluc (18 d’octubre) és la Fira de Pollença. Per tant, ahir diumenge 15 de novembre era la Fira.

Degut a la pandèmia del coronavirus, però, l’ambient no va ser de Fira. De fet, per a aquells que no són gaire de la Fira, la jornada es va viure com un diumenge qualsevol, un diumenge meteorològicament excepcional per viure’l a l’aire lliure.

Ben segur que aquells que gaudeixen de passejar per les parades dels firaires, d’anar a voltar pels cotxets o d’admirar les noves creacions dels artesans, trobaren a faltar aquell truiet. De fet, el comentari més sentit davall les mascartes era “ningú diria que és la Fira” o “quina Fira…”

Foto: César Samarini.

Una Fira en tres actes

A més de la Mostra d’Artesania que es podrà veure fins al 29 de novembre, centrà totes les mirades a l’Església del Roser, el dia de la Fira es va arrodonir amb altres dos actes: la primera de dues jornades de cinefórum i un concert de violí a càrrec de José Manuel Álvarez.

PUBLICITAT

La Fira d’Artesania s’ha vist reduïda a una Mostra d’Artesania que ocupa l’Església del Roser, on es mostra una selecció de productes enviats pels artesans que, habitualment, hi prenen part.

Els joves varen poder debatre sobre qüestions de gènere entorn al film La bicicleta verda que es va projectar la Club Pollença.

Finalment, el violinista José Manuel Álvarez va oferir un concert dedicat a Bach, entre altres mestres, a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels.

Foto: César Samarini.
Foto: César Samarini.
Foto: César Samarini.
Foto: César Samarini.
Foto: César Samarini.
El violinista José Manuel Álvarez Losada va oferir un concert a la Parròquia. Foto: Joan Comas.

I espaiada en el temps

Des de principis de mes i fins a finals de novembre, Pollença viu una Fira espaiada en el temps. Amb poques activitats i sempre controlades amb les pertinents mesures sanitàries per fer front la covid-19.

Avui mateix, a les 11’30 hores, a Ràdio Pollença, se sortejaran deu vals de 20 euros per gastar a les empreses associades a “Emprèn Pollença”.

Llavors, dia 22 de novembre, a les 17 hores, al Club Pollença, continuarà el cinefòrum jove amb la projecció de Figuras ocultas. A més a més, el mateix dia i a la mateixa hora, al Saló d’Actes del Moll, la Companyia Disset posarà en escena En Martí i el siurell màgic.

Finalment, dia 28 de novembre, a les 20’30 hores, Òrbita produccions representarà Amarg sobre la darrera nit de Federico Garcia Lorca a la terra.

Durant uns anys, la Fira de Pollença va ser molt concorreguda. Tant que es va optar per espaiar-la i així la gent circulava pel nucli urbà en sentit ampli. Amb els anys i la proliferació de les fires modernes, la de Pollença va entrar en decadència de cada any més evident. Aquest 2020, però, ha estat la pandèmia del coronavirus que ha estroncat la poca bulla que ja es va viure l’any passat, quan la Fira va coincidir amb jornada electoral.

Foto: César Samarini.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT