UNA EXPOSICIÓ EXTRAORDINÀRIA PER A UNA ÈPOCA EXTRAORDINÀRIA

400

En uns temps difícils com aquests, és necessari garantir l’aliment per al cos, però també l'”aliment per l’ànima”, que és la cultura. Amb aquestes paraules del codirector del museu de Pollença, Andreu Aguiló, ha començat avui la presentació de la nova exposició de Joan Bennassar que s’està acabant d’instal·lar al poble. “Una exposició extraordinària per a una època extraordinària” ha subratllat. I és que després què es suspengués tota l’activitat programada al Museu per aquest estiu, sorgí fa pocs dies la possibilitat de fer una exposició que anava més enllà que la tradicional exposició d’estiu, ja que sortiria de les parets del convent de Sant Domingo per expandir-se a l’escalonada del Calvari

Segons ha afirmat en Joan Bennassar aquesta exposició ha estat en certa manera una cosa “dita i feta”, ja que, tot i que ell fa temps que treballava en aquest projecte, el fet d’instal·lar-la a Pollença aquest estiu va ser una decisió de fa molt pocs dies motivada per la difícil situació que s’està vivint. Per aquest motiu ha volgut agrair a l’Ajuntament de Pollença la seva predisposició per dur endavant un projecte d’aquesta envergadura.

Una exposició en tres parts

Bennassar ha explicat que el projecte està format per tres parts diferenciades. Per una banda els deu grups escultòrics instal·lats a l’escalonada del Calvari , “esglaons de les fatigues i grandeses del cor”; el muntatge de l’interior del Convent, anomenat “Fòrum dels negocis”, format per tres grups escultòrics i 8 pintures de gran format; i una darrera part de la qual només ha volgut revelar que es mostrarà a fora de Pollença en un espai breu de temps, i que es dedicarà als sentiments.

PUBLICITAT

Si bé, a la part expositiva del Calvari l’ha anomenada “viure” i ha explicat que s’ha centrat en problemes actuals com l’ecologia, la globalització i la intel·ligència artificial. A l’exposició del convent l’ha anomenada “conviure” i ha explicat que la intenció era fer un mercat públic i analitzar com l’home ha pogut arribar fins aquí.

Aquesta exposició tindrà una part virtual, ja que s’espera que es generi “un gran nombre d’imatges preses pels mateixos visitants i que arribaran a tot al món mitjançant les xarxes socials”, ha expressat Tomeu Cifre, batle de Pollença. Amb aquestes imatges Joan Bennassar espera confeccionar un llibre que podria estar llest a final d’estiu amb texts de Pere Sales, Antoni Planes, Sandra Martín i Felip Munar. Uns texts que seran impresos en fulletons i que també es mostraran a la xarxa, com a suport conceptual a l’exposició. A aquest lloc web s’hi podrà accedir mitjançant un codi QR i també s’hi podran veure vídeos de com l’artista realitza les seves obres.

Entre 25 i 30 figures ocuparan l’escalonada del Calvari aquest estiu

La inauguració de l’exposició serà dia 11 de juliol, però la seva retirada és incerta “a causa del mateix caràcter extraordinari de l’exposició” ha afirmat Andreu Aguiló, qui ha dit també que probablement la part del Convent es llevaria per novembre, però que la part del Calvari es deixaria més temps. “Sigui com sigui, pel Davallament ja no hi serà”, ha dit Aguiló.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT