UNA ESPIPELLADA DEL PUNT iNFORMATIU DE DEMÀ

643

El PUNT INFORMATIU POLLENÇA número 518 ja està llest i demà tot Pollença, i part de l’estranger, el tindrà a les seves mans. A més de tota la informació del municipi  com sempre també hi trobareu articles i entrevistes ben curioses. Com aquesta a l’amo en Joan de l’Hotel Puerto. Un mollero que acaba de complir 90 anys i que va néixer a una petita fonda de la primera línia del Port de Pollença fundada la seva padrina. Com avanç del que podreu llegir demà us deixam un fragment de l’entrevista.

– Com va passar la guerra civil?

Primer vingueren els nacionals espanyols amb els Dorniers. Ma mare havia d’anar a cobrar a Palma la seva estada. Els avions els fondejaven a davant on ara hi ha la Base i mon pare els duia amb la barca fins a un mollet que es va construir a davant l’hotel amb bidons buits de 500 litres i una post. La boia on amarraven els Dorniers encara hi és!

Després vingueren els alemanys. A ca nostra teníem l’habitació numero cinc que la varen convertir en un ambulatori per als ferits de guerra.

PUBLICITAT

Els alemanys tot el dia escoltaven música per la ràdio. Sempre estaven preparats per partir i quan els cridaven anaven a bombardejar amb els avions que tenien amarrats al moll. Primer carregaven bombes de 500 kg. Per cert, aquesta va ser l’època que vàrem estar més bé respecte a alimentació. Els alemanys duien de tot! Recordaré sempre unes llaunes molt grosses que duien plenes de mantequilla. Es menjaven els ous frits a dotzenes i els encantaven els cogombres. Els alemanys tenien una mascota que era un ca fox terrier que un dia va comparèixer mort. D’aquest fet li donaren la culpa a sa mare de Don Toni Seguí i li posaren una pistola al pit. Des d’aquest dia li va pegar un mal mal (càncer) i va morir. Tenc una foto on surt el meu padrí Magraner descarregant nacres de la seva barqueta i, just a darrere surt un flotador d’un Dornier. Idò dins aquest flotador hi posaren el ca dels alemanys i el tiraren a fons. Durant moltíssims d’anys cada vegada que anàvem a pescar passàvem per damunt d’aquella tomba improvisada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT