UNA CREU BLANCA A LES CASETES DE FORA VILA

4880

Pere Llobera “Morou”

Abans, quan anaves per fora vila era normal veure moltes finques amb una caseta de figueral o una caseta més petita per guardar les eines o per fer d’aixopluc en cas de pluja o mal temps; ara casi no en queden ja que moltes s’han convertides en xalets, molts d’ells amb piscina on abans hi havia un safareig.

Una d’aquestes casetes és pot veure a l’entrada de Pollença al Camp de l’om, concretament al solar on l’Ajuntament te previst fer-hi un aparcament. La caseta estava tapada de romegueres i una vegada fet net el solar es pot veure aquesta construcció sense teulada. Però si vos hi fixau podeu observar que te una creu blanca pintada amb calç.

Hi havia un temps en que molta gent tenia una guarda d’ovelles o de cabres i les duien cada dia a pasturar per diverses finques, voreres de camins, torrents… hi havia moltes finques que estaven sense tancar i si el propietari no volia que hi pasturessin animals pintava una creu blanca amb calç a la façana de la caseta, o als arbres, així els que tenien animals sabien que allà no hi podien entrar.

PUBLICITAT

Avui en dia hi ha molta gent jove que no sap que significa aquesta creu, és per això que vull deixar constància d’aquest patrimoni rural pollencí.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT