UNA CINQUANTENA DE POLLENCINS REBRAN LA RENDA SOCIAL GARANTIDA

362

Una cinquantena de pollencins rebran la Renda Social Garantida que la Conselleria d’Afers Socials del Govern de les illes Balears va posar en marxa amb caràcter extraordinari per fer front als problemes econòmics de les famílies que s’han quedat sense ingressos arran de la crisi del coronavirus i  no reben ajudes del Govern espanyol.

De moment, l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament ha tramitat 40 Rendes Socials Garantides Extraordinàries Covid-19, “però s’ha allargat el termini mentre duri l’estat de alarma”, ha comentat el batle de Pollença, Bartomeu Cifre Ochogavia. Per aquesta raó, en aquests moments, “tenim una quinzena de Rendes Socials més per presentar”, ha avançat Cifre Ochogavia.

Els imports de les Rendes Socials Garantides van des dels 459’14 euros per a les persones que viuen soles fins als 873’35 de les famílies de set membres. Totes les persones que la sol·liciten i que compleixin els requisits podran disposar de dues mensualitats de la Renda Social Garantida Extraordinària Covid-19.

La Renda Social Garantida Extraordinària s’adapta a les circumstàncies derivades del coronavirus, “una crisi de caràcter sanitari que afecta a la salut, però que té i tendrà conseqüències socials i econòmiques” tal i com va anunciar la consellera d’Afers Socials del Govern de les illes Balears, Fina Santiago.

PUBLICITAT

De fet, segons va precisar la consellera Santiago, s’ha facilitat la tramitació administratives, perquè les famílies puguin cobrar aquestes nòmines el més aviat millor i s’han flexibilitzat les condicions d’accès. No debades, abans de la Covid-19, només hi podien accedir famílies o majors de 45 anys que vivien sols, mentre que ara s’hi poden acollir a partir dels 18 anys.

Aquest mes d’abril, la conselleria d’Afers Socials ha destinat 2’1 milions d’euros a la primera nòmia de la Renda Social Garantida Extraordinària Covid-19. Aquestes ajudes arribaran a 3.846 familias de les illes Balears, la qual cosa implica entorn de 8.000 beneficiaris.

Es preveu que aquesta acció es mantindrà també durant el mes de maig amb la qual cosa s’incorporaran persones i famílies que s’han quedat sense ingressos econòmics ni possibilitat d’accedir a altres ajudes.

De fet, el Govern de les illes Balears valora ampliar aquesta mesura extraordinària un mes més en funció de la continuïtat de l’estat d’alarma i la posada en marxa de l’Ingrés Mínim Vital amb el qual el Govern espanyol vol donar resposta a l’augment de la vulnerabilitat de les famílies com a conseqüència de la Covid-19.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT