UNA ALTA I UN POSITIU. ELS CASOS DE COVID-19 ACTIUS A POLLENÇA ES MANTENEN EN 15

1100

Ahir horabaixa una PCR a un resident pollencí realitzada a una clínica privada va donar positiu, mentre que avui s’ha donat una alta . Per tant el balanç de casos actius es manté en 15. Els resultats de les proves realitzades dimarts han sortit tots negatius, mentre que els resultats de les proves d’ahir sortiran més tard. I és que, segons expliquen des del PAC de Pollença l’augment de casos a tota l’illa ha provocat que els resultats de les proves, que s’analitzen a Son Espases, cada vegada tardin més a arribar. Si la setmana passada es podien tenir els resultats l’endemà, ara estan tardant més de 48 hores.

D’altra banda des del PAC de Pollença han explicat que ha augmentat molt el volum de feina dels rastrejadors (ara mateix n’hi ha dos al PAC de Pollença, que fan torns de matí i horabaixa), i aquest és un dels motius pel qual es canvia el protocol respecte dels contactes estrets dels positius per coronavirus. A partir de dilluns els contactes de positius només es faran una PCR al principi i després hauran d’estar aïllats 14 dies tot i no tenir símptomes. Després seran donats d’alta sense fer una segona PCR. Fins ara es feia una segona prova PCR als 10 dies, i si donava negatiu, es donava l’alta.

Al PAC de Pollença s’estan fent una mitjana de 60 proves PCR diaries, de fet ahir en feren 65. Totes les mostres es recullen durant el matí d’11 a 13 hores mitjançant un frotis nassal.

Ara matiex només hi ha una persona ingressada per coronavirus, mentre que la majoria de positius són assimptomàtics. A més, es dona la circunstancia que la majoria de positius s’han localitzat rastrejant els contactes i no analitzant pacients amb simptomes.

PUBLICITAT

Des del PAC demanen que si es tenen simptomes, sempre s’ha de telefonar primer, abans d’anar personalment al PAC. Els simptomes basics de Covid-19 són: febre, tossina seca i problemes respiratoris.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT