UNA ACTUACIÓ ÚNICA A MALLORCA PER RECORDAR ENSENYAT, MARÇAL I ROIG

169

Avui, divendres 27 de desembre, a les 20 hores, al Club Pollença hi haurà una actuació única a Mallorca per recordar tres dones, escriptores i lluitadores com Xesca Ensenyat, Maria Mercè Marçal i Monserrat Roig.

Aquest és el segon acte que l’Obra Cultural de Pollença dedica a l’escriptora Xesca Ensenyat qui, ara fa 40 anys, va ser la primera presidenta de la delegació local de l’OCB. Traspassada fa deu anys, l’OCB li dedicà una “interessantíssima i emotiva taula rodona del passat dia 14 de desembre, en la qual Carles Rebassa, Pilar Arnau, Francesc Company i Biel March reivindicaren la reedició de l’obra de l’escriptora”, apunta l’actual president de l’OCB a Pollença, Miquel Amengual Bibiloni.

L’acte d’avui “tindrà un vessant més artístic. D’aquesta manera, en primer lloc, la poeta Joana Abrines i l’actriu Maria Rotger es faran càrrec d’una lectura de textos de na Xesca Ensenyat. A continuació, la cantautora Meritxell Gené i l’escriptora Aina Torres interpretaran un espectacle ideat per la segona a partir de textos de dues autores cabdals de les lletres catalanes, Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig i titulat La Mirada Violeta, unint així, en una sola vetllada, a tres escriptores conscienciades amb el feminisme i amb la qüestió nacional”, com ho explica Amengual Bibiloni.

La Mirada Violeta és un espectacle que han estat rodant les dues artistes arreu de Catalunya el darrer any, amb nombroses i exitoses actuacions i que aquesta és la única actuació completa que tenen previst a Mallorca, encara que l’endemà participaran a la Nit de la Cultura de l’Obra Cultural.

PUBLICITAT

Amb aquest acte, des de la delegació pollencina de l’OCB, apunten que l’acte servirà també per celebrar la Diada de Mallorca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT