UNA ACTUACIÓ ÚNICA A MALLORCA PER RECORDAR ENSENYAT, MARÇAL I ROIG

153

Avui, divendres 27 de desembre, a les 20 hores, al Club Pollença hi haurà una actuació única a Mallorca per recordar tres dones, escriptores i lluitadores com Xesca Ensenyat, Maria Mercè Marçal i Monserrat Roig.

Aquest és el segon acte que l’Obra Cultural de Pollença dedica a l’escriptora Xesca Ensenyat qui, ara fa 40 anys, va ser la primera presidenta de la delegació local de l’OCB. Traspassada fa deu anys, l’OCB li dedicà una “interessantíssima i emotiva taula rodona del passat dia 14 de desembre, en la qual Carles Rebassa, Pilar Arnau, Francesc Company i Biel March reivindicaren la reedició de l’obra de l’escriptora”, apunta l’actual president de l’OCB a Pollença, Miquel Amengual Bibiloni.

L’acte d’avui “tindrà un vessant més artístic. D’aquesta manera, en primer lloc, la poeta Joana Abrines i l’actriu Maria Rotger es faran càrrec d’una lectura de textos de na Xesca Ensenyat. A continuació, la cantautora Meritxell Gené i l’escriptora Aina Torres interpretaran un espectacle ideat per la segona a partir de textos de dues autores cabdals de les lletres catalanes, Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig i titulat La Mirada Violeta, unint així, en una sola vetllada, a tres escriptores conscienciades amb el feminisme i amb la qüestió nacional”, com ho explica Amengual Bibiloni.

La Mirada Violeta és un espectacle que han estat rodant les dues artistes arreu de Catalunya el darrer any, amb nombroses i exitoses actuacions i que aquesta és la única actuació completa que tenen previst a Mallorca, encara que l’endemà participaran a la Nit de la Cultura de l’Obra Cultural.

Amb aquest acte, des de la delegació pollencina de l’OCB, apunten que l’acte servirà també per celebrar la Diada de Mallorca.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of