DISSABTE DE PRESENTACIÓNS: LLIBRE AL CLUB POLLENÇA I DISC AL CONVENT

38

La segona edició del llibre Guillem Cifre de Colonya. Un sant que no anava a missa de Pere Sala Vives, es presenta avui, dissabte 21 de desembre, a les 19 hores, al Club Pollença. L’acte, a més de donar a conèixer aquesta iniciativa de la Fundació Guillem Cifre de Colonya i El Gall editor, permetrà tornar recordar qui fou el creador de la primera caixa d’estalvis de les illes Balears i de la primera escola seguint els postulats de la famosa Institución Libre de Enseñanza.

En parlaran, l’autor del llibre, Pere Salas, i el president de la Fundació, Josep A. Cifre com ho han fet en altres ocasions. Salas posarà de relleu el significat d’aquesta nova edició, en uns temps tan convulsos pel que fa la lectura i la publicació de llibres a Mallorca. Però per aquesta presentació-celebració, es va creure convenient donar una mirada exterior, des de fora de Mallorca, al que va ser la personalitat i l’obra de Guillem Cifre.

Per aquest motiu, el catedràtic de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Santiago de Compostela, Eugenio Otero Urtaza, participarà en la presentació d’aquesta segons edició de Guillem Cifre de Colonya. Un sant que no anava a missa. El professor gallec és una de les màximes autoritats d’Espanya en el coneixement de la referida “Institución” creada per Francisco Giner de los Ríos, un dels mestres de Guillem Cifre. Concretament, és el biògraf de Manuel Bartolomé Cossío, deixeble de Giner i amic de tota la vida de Cifre de Colonya. A diferència d’aquest, però, Cossío desenvolupà la seva carrera a Madrid i influí en la política educativa de l’Estat des de bon començament. Es convertí, així, en un dels referents del progressisme a Espanya i en un dels artífex de la valoració que en feren els liberals primer i els republicans després, de l’educació.

Ben segur que el públic assistent a la presentació de la reedició del llibre Guillem Cifre de Colonya. Un sant que no anava a missa de Pere Salas, gaudirà, i molt, de la conferència d’Eugenio Otero d’aquest dissabte al Club Pollença, on parlarà dels amics institucionistes de Guillem Cifre de fora de Mallorca. Un dels punts menys coneguts de la seva trajectòria vital i pedagògica.

PUBLICITAT

Damià Oliver presenta Baptisteri

Una hora més tard, a les 20 hores, a l’església del Convent, hi haurà la presentació del disc Baptisteri de Damià Oliver i els Arcàngels.

Baptisteri és un single de dues cançons enregistrat en directe als estudis Vaivé Produccions de Santa Margalida, Mallorca, el 15/01/2018, i mesclat i masteritzat per Rafa Rigo als estudis Urban al llarg del 2019, a Palma.

Les dues cançons de Baptisteri són “Calius” i “Bicicletes”, dos temes que ja formaven part del seu anterior disc, Es menescal és es qui cura ets animals (La Cúpula Music, finalista Premis EDR Balears com a Millor disc de cançó d’autor 2018), que han estat reinterpretades pel trio, que n’ha ampliat la profunditat semàntica i la paleta de colors, i els ha donat un significat poètic que adquireix una profunditat abissal i una dimensió celestial.

Damià Oliver i Els Arcàngels es formà a finals de l’any 2017 per a vestir de nous teixits sonors les cançons de Damià Oliver. El trio el conformen Félix Von Harnack (teclats, pads, sintes i veus), Pep Toni Álvarez (Guitarra elèctrica, veus) i Damià Oliver (veus principal i guitarra de nylon).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT