UN NOU POSITIU PER CORONAVIRUS, ZERO ALTES

598

La coordinadora del Centre de Salut de Pollença, la Doctora Alejandra Valero, acaba de comunicar que ahir es va detectat un nou cas d’infeccio per SARS-CoV-2 al municipi amb la qual cosa el nombre de casos actius ara mateix és de 23 persones. I és que ahir no es va donar cap alta.

Entre la reducció a reunions de 6 persones i el toc de queda

Al mateix temps que la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, anunciava mesures més restrictives com la reducció a 6 persones com a màxima a les reunions familiars i socials a Mallorca i Menorca, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, valorava l’opció d’aplicar un toc de queda com a altres països d’Europa.

“Si la corba no baixa, haurem d’avaluar l’aplicació de mesures més restrictives”, va advertir Armengol que va apuntar també que la reducció de les reunions s’aplicarà el temps que calgui fins a doblegar la corba. En aquest sentit, la presidenta Armengol va apuntar que l’onada d’agost s’havia aconseguit “frenar”, però “s’ha estancat en xifres massa altes”

Sobre un repunt o tercera onada, Armengol va assegurar que “no ens pot agafar amb xifres tan elevades d’afectació”. De fet, “la sitaució, ara mateix, no és bona, per més que les Balears apareguin entre les comunitats menys afectades per la covid”, va dir la Presidenta qui va afegir que les illes continuen “en zona de risc mitjà i l’objectiu no pot ser altre que arribar a zona de risc baix”.

PUBLICITAT

Per la seva banda, després del Consell de Ministres, Illa va explicar que el Govern espanyol estudia aplicar un toc de queda, si bé remarcà que la decisió “no està ni molt menys presa” i abans vol analitzar-ho amb les Comunitats Autònomes. A més, Illa no vol declarar l’estat d’alarma sense comptar prèviament amb el suport suficient al Congrés per tenir l’opció d’allargar la mesura més enllà de 15 dies. De fet, unes de les qüestions per decidir és si ha de ser a tot l’Estat espanyol o per autonomies. En aquest sentit, la presidenta del Govern de les illes Balears, Francina Armengol, es desmarcà de la proposta del toc de queda.

El ministre Illa va insistir que abordarà la qüestió del toc de queda amb les CCAA i està a l’espera de veure quines ho demanen. En qualsevol cas, el toc de queda està en estudi i no vol tirar-lo endavant sense amplis suports. El ministre també va avançar que no planteja establir un comandament únic i que el paper que està adoptant el govern espanyol és de “coordinació”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT