UN MUNTATGE FOTOGRÀFIC DE LA PATRONA, ANTÍDOT PER A LA MELANGIA

1162

El fotògraf Llorenç Llobera rubrica aquest muntatge fotogràfic titulat “La Patrona. Moros i Cristians (música, moviment i color)” en què les imatges i el fons musical esdevenen un vertader antídot per a la melangia que s’anticipa al 2 d’agost, dia de la Mare de Déu dels Àngels, Patrona de Pollença.

Des que surt el sol fins a la mitjanit, els pollencins compartim emocions durant tot el dia: és la Patrona, una data màgica i sentida que, des de la diferència, uneix els pollencins: ulls humits en sentir “L’Alborada”, desitjos de molts d’anys en sortir de l’Ofici que fa olor d’alfabeguera, en sentir el dringar dels cascavells dels Cossiers, en reconèixer la feina dels homenatjats, la pell de gallina després que Joan Mas hagi invocat la Mare de Déu, la satisfacció de veure les jovenetes que s’obren camí en la lluita per a la igualtat entre homes i dones… i així podríem seguir fins al darrer tro d’una traca que ens aplega amb el cos cansat, però l’ànima pletòrica.

Aquest 2020 no serà així, o sí. La virtualitat obre la porta a una altra Patrona, una Patrona diferent, que compensa aquest sentiment de buidor amb què ens avançam a un 2 d’agost que voldríem que ja fos de l’any passat. No per això, però, deixa de ser emotiu aquest document tan bellament travat pel fotògraf Llorenç Llobera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT