UN LLOC PER A CADA FIRA I UNA FIRA PER ALS POLLENCINS

1037
La via Argentina i un tram del carrer Cecili Metel concentren les atraccions de Fira.

La Fira de 2016 s’escampa més enllà del centre urbà de Pollença i ocupa un lloc per a cada fira. Per això, i després de dos dies d’activitat moderada, recollim el programa d’actes segons el lloc i voltants on es fan.
Alhora recordam que Ràdio Pollença emet una programació especial durant aquests dies de Fira. I que el diumenge dematí, la zona de via Pollentia, plaça de ca les Monnares i carrer del Convent, estaran animats amb les actuacions musicals de Julie and Pep Toni, Fede Fossati, Desater duo, Siurell i Guillem Seguí, mentre que la Xaranga animarà tot el recinte firal.

 

CONVENT DE SANT DOMINGO

Ahir es va inaugurar la Fira d’Artesania i, al carrer Convent, el Cervesàrium Pollença; una mostra de cerveses d’autor per acompanyar una bocinada frugal amb les food trucks Kitchen on Fire, The Van Bar, Taleca i Anta Cakes. Posaran la música Mixology, Juggernaut-417, Boiled i Dripolar.

– Dissabte 12 de novembre –
A les 10 hores, a l’església del Roser, s’inaugurarà l’exposició de fotografia realitzada pels alumnes d’Escola Viva i els artesans de Pollença.
Des de les 16 fins a les 18 hores, hi haurà una Gimcana especial Fira per a joves d’entre 12 i 30 anys. El punt de trobada serà a l’oficina del Punt Jove, passeig Jaume Autonell Reig.
Entre les 17 i les 17’30 hores, Circòsmics farà una mostra de malabars amb música en directe.
A les 18 hores, Jaume Darder impartirà una taula-taller d’elaboració de fones amb ràfia.
A les 19 hores, Montse Díaz de fils i Pedaços oferirà una taula-taller d’elaboració de complements fets amb ràfia.
A les 20 hores, hi haurà l’actuació del Circ Bover que presentarà l’espectacle “Vincles”.
A les 21 hores, al carrer del Convent, hi haurà concert de swing amb el Gipsy Jazz Quartet i, a continuació, el dj set Sing, Sing, Sing continuarà punxant per poder seguir ballant Lindy Hop.
– Diumenge 13 de novembre –
Des de les 10 fins a les 13’30 hores, al mateix Claustre de Sant Domingo, els alumnes de l’Escola de Música amenitzaran el matí amb diferents actuacions.
A les 18 hores, el Circ Bover tornarà presentar l’espectacle “Vincles”.
Finalment, convé recordar que des del 4 de novembre fins al 7 de desembre, al Museu de Pollença, es pot visitar l’exposició “Blanc especial” d’Eduard Vich.

PUBLICITAT

PLAÇA VELLA

Ahir, a can Llobera, s’inaugurà la Mostra de gegants i caparrots de la colla gegantera de l’Esbart de Sant Jordi. I, a la seu de PRODIS (c/ Sant Josep, 4 – Pollença), presentaren el calendari del 25è aniversari de l’entitat pollencina i inauguraren la nova aula de Vida Autònoma.
A la botiga Fils i Pedaços (plaça Vella, 5 – Pollença), s’inaugurà l’exposició de peces artesanes elaborades amb materials com llana, tela, ràfia… i, a can Llobera, l’exposició sobre Ramon Picó i Campamar.
– Dissabte 12 de novembre –
A les 10 hores, a la botiga Fils i Pedaços (plaça Vella, 5 – Pollença), hi ha un taller gratuït per aprendre a fer espirals de ganxet per decorar la plaça Major aquest Nadal de 2016/17. Només cal dur un ganxet del número 8. 9 o 10.
A les 10’30 hores, a la Sala de Plens, inauguració de l’exposició de ràfia.
A les 11 hores, a can Llobera, hi ha contacontes intercultural “Un matí de Fira”.
A les 16’30 hores, hi ha ballada infantil amb els balladorets d’Aires de la Cala i de Racó de Tramuntana, i els petits xeremiers, tamborers i flabiolers de l’Escola de Música.
– Diumenge 13 de novembre –
Entre les 11 i les 11’30 hores, Circòsmics farà una mostra de malabars amb música en directe.
– Dilluns 14 de novembre –
Des de les 9 fins a les 12 hores, els alumnes de les escoles que hagin concertat l’activitat participaran a les visites guiades a les exposicions de Ramon Picó i Campamar (Can Llobera) i de la ràfia (a la Sala de Plens).
Des del 5 de novembre, a la galeria Espai d’art 32 (c/ Antoni Maura, 14), Albert Lerycke exposa “Kalidoscopic Sea” i “Underwater Box”.
A la galeria Dionís Bennassar (c/ Antoni Maura, 11), hi ha una col·lectiva de tardor amb més de 40 artistes.

PLAÇA MAJOR

Ahir, al Club Pollença, s’inaugurà l’exposició homenatge a l’artista Andreas Topp.
– Dissabte 12 de novembre –
A les 11 hores, a la via Pollentia, s’inaugurarà l’envelat de l’Ajuntament i del Comerços de Pollença.
A les 11’30 hores, al carrer Pius XI, s’inaugurarà la Mostra de bicicletes de descens i de motos de trial.
A les 12 hores, s’exposaran els treballs fets per les empreses pollencines Vimel, Floristeria Gira-Sol i Floristeria Strelitzia.
Entre les 19 i les 19’30 hores, Circòsmics farà malabars amb música en directe.
A les 19 hores, a les 20 hores i a les 21 hores, al Club Pollença, Teatríntim posarà en escena l’obra de teatre Prenc la paraula.
– Diumenge 13 de novembre –
Entre les 13 i les 13’30 hores, Circòsmics farà malabars amb música en directe.
– Dilluns 14 de novembre –
A les 19’30 hores, al Club Pollença, hi haurà la presentació en exclusiva del capítol de la nova sèrie documental d’IB3: Un lloc amb història. Possessions de Mallorca: patrimoni artístic i cultural.

PONT ROMÀ

– Dissabte 12 de novembre –
A les 18’30 hores, al carrer Bartomeu Aloy, l’Associació de Forners i Pastissers de Balears organitza una mostra de productes tradicionals de forneria i pastisseria. Hi haurà degustació, venda i demostració en directe com s’elabora una ensaïmada.
A les 19 hores, al carrer Bartomeu Aloy, la Cooperativa Pagesa de Pollença i l’Associació de Caçadors de Cabres amb Llaç, inauguraran la Mostra d’animals i degustació de mè.
A les 19 hores, al carrer de Campos, es farà una mostra de ball de pagès a càrrec de Racó de Tramuntana.
A les 19’30 hores, al carrer de Campos, hi haurà ballada popular a càrrec de Ballugall.
A les 20 hores, a l’església de Monti-Sion, la Banda de Pollença farà el concert de la Fira.
A les 21’30 hores, al carrer de Campos, l’orquestra Galatzó farà un repàs dels classics més importants del tots els temps.
– Diumenge 13 de novembre –
A les 10 hores, al carrer Bartomeu Aloy, es tornarà muntar la Mostra d’animals i degustació de mè.
A les 10’30 hores, al mateix carrer Bartomeu Aloy, hi haurà l’acte institucionals i recepció d’autoritats que, des d’aquest punt que aquest 2016 es recupera com a espai firal, iniciaran el recorregut per la Fira acompanyats dels Xeremiers Orats.
A les 10’30 hores, al carrer de Campos, hi haurà mostra de ball de pagès a càrrec de l’associació cultural Aires de la Cala.
A les 11 hores, a la Vinyeta, es farà el concurs de cans pastors.
De les 12 a les 12’30 hores, Circòsmics farà malabars amb música en directe.

PLAÇA DE CA LES MONNARES

– Dissabte 12 de novembre –
A les 11 hores, s’inaugurarà la I EcoFira Pollença.
A les 17 hores, hi haurà una demostració de l’art de meditació amb moviment – Taitxí taoista.
A les 18 hores, es farà una trobada de ball en línia a càrrec de la monitora Patricia Luque, entre altres monitors de la Federació Balear de Ball Esportiu.
– Diumenge 13 de novembre –
Entre les 18 i les 18’30 hores, Circòsmics farà malabars amb música en directe.
A les 19’30 hores, a l’església de Sant Jordi, Concert coral amb el Cor de Pollença i el Cor de la Pobla.
– Dilluns 14 novembre –
Des de les 9 fins a les 12 hores, els alumnes de les escoles que hagin concertat l’activitat participaran en els actes de celebració de la Setmana europea per a la prevenció dels residus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
TOT MARCO digital
PUBLICITAT